Mi lehet a baja, miért jelez az olaj jelző?
Valamikor inditáskor sípol 3szor és még villog pirosan egy párszor az olajjelző a műszerfalon majd kialszik.
Mi lehet a gond? (Olaj van benne)
Skoda Fabia 1.4 MPI
Egyébként nincs kezelési utasításod? Töltsd le pl. innen:
Nincsen sajnos.
Köszönöm, megnézem.
"Viszem majd szervízbe mert lassan esedékes az olajcsere stb."
Tudod egyáltalán mikor volt utoljára olajcsere? Azzal kezdj, meg szűrőcserével. És kérd meg a szervízt, hogy nullázzák a szervíz számlálót.
Olajnyomás szenzor lehet amúgy a ludas. Ennek a cseréje sem drága, én hozzácsapnám az olajcseréhez.
Igen tudom mikor volt, és ezért írtam hogy Km szerint hamarosan kell megint de így idő előtt elfogom vinni hogy nézzék meg, és cseréljék ki az olajat, szűrőt stb. és mondom a szenzort is nekik.
Köszönöm a választ. ;)
Én mindenesetre addig nem használnám az autót.
Ha mégsem a szenzor hibás (vagy annak a vezetéke, ahogy korábban írták), akkor lehet ténylegesen kevés az olajnyomás, károsítod a motort.
Rendes szervízekben van erre mérőeszköz, de időszakos hibát általában nem szívesen keresgélnek.
Pont ez az aggasztó hogy már a gyújtáskor jelez, sípol 3szor villog a piros jelző aztán meg egy kicsit villog és kialszik.
Viszem szerelőhőz megnézetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!