Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jelez be az olajszint...

Miért jelez be az olajszint jelző?

Figyelt kérdés
Golf 3 1.9tdi 1z 1996-os,nyáron lett olajszűrő cserélve, mivel olajhűtő pakolás megadta magát és nem lett vissza téve az előző szűrő, inkább új. Most viszont volt olajcsere, szűrőt nem cseréltünk és miután kicsit meg van hajtva bejelez az olajszint jelző dióda. Azt hittük túl sok olaj lett bele öntve és le lett engedve belőle, most a nívó pálca recés részének kicsivel a fele felett van az olajszint, de ugyan úgy bejelez. Mi lehet a gond? Olajszint érzékelő adhatta meg magát? De akkor mindig jeleznie kéne, nem? Illetve ha 110-nél elkezd jelezni és visszaveszek 80-90 közé abbahagyja. Ismerős valami olyasmit mondott, hogy olajszűrőhöz levegő került, ahogy le lett engedve a régi olaj és az új pedig rátöltve és hogy ott is van valami visszajelző és az okozhatja és olyan olajszűrőt kell venni, amiben nincs ilyen? Erről valakinek valami infója? Köszi!
2019. dec. 18. 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy olajszintet jelez a lámpa? Nem olajnyomást?
2019. dec. 18. 09:49
 2/6 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
85%
Mindegy... Rugd néki amíg megy...
2019. dec. 18. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Neked mindegy.

" azt hittük túl sok olaj lett bele öntve ".

Nme hinni kell, hanem megnézni.

Leengedtetetk belőle amikor azt se tudtátok mennyi van benne, meg mi a baja ?

Meg az olajcserét szűrővel együtt, egyszerre cserélünk és nem össze vissza. Megkellene tanulni.

2019. dec. 18. 10:19
 4/6 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Golf 3ban szerintem nincs szintjezlő hanem csak nyomásjelző

Lehet hogy rossz az érzékelő.

Az is lehet hogy valóban kicsi a nyomás: alacsony olajszint, haldokló olajpumpa, olajsár rakódott a pumpa alatti szűrőre.

Az ismerősöd valamit nagyon rosszul mondott vagy nagyon félreértetted. Ilyen nincs.

Ettől függetlenül olajat+olajszűrőt mindig együtt kell cserélni. Mindig.

2019. dec. 18. 12:38
 5/6 anonim ***** válasza:
71%
Ennyi baromságot rég láttam egyszerre... Miért kell hozzányúlni ahhoz a szemétdombhoz ha nem értesz hozzá? Megkell mérni az olajnyomást egy szerelőnél, nem pedig az ismerőssel nekiállni aki látott már visszajelzős olajszűrőt...
2019. dec. 18. 17:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Szemétdomb a had ne folytassam micsoda :)

Ezek szerint akkor olajnyomás és nem szint jelző. Kiírtam ide a kérdést nemrég, hogy kell-e szűrőt is cserélni, ha szinte új és nem sokat mentem vele, az a választ jött, hogy minek, teljesen felesleges.

Azért nem tudtuk mennyi van benne, mivel az olajszűrőben nyilván marad, ha nem kerül le maga a szűrő. Így nyilván kevesebbel kell feltölteni.

Igen le lett belőle engedve próbaképpen, mivel akkor még abban voltam, hogy olajszintet jelez és túl sok lett bele öntve, pont a szűrős dolog miatt.

Valamit akkor nagyon félreértettem a szűrős dologgal kapcsolatban.

Rúgom neki na, felhasználóneved mindent is elárul..

Értelmes válaszokat köszönöm!

2019. dec. 18. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!