Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy baj ha utánfutós tolatásn...

Nagy baj ha utánfutós tolatásnál égett kuplung szaga van a kocsinak?

Figyelt kérdés
Van egy üzletem aminek az udvarára csak tolatva lehet beállni utánfutóval, persze megpakolva. Szűk az udvar, korrigálgatni is kell néha, és a végére égett kuplung szag van. Ezt hetente 1-2x kell megcsinálnom (kb 20 méter), ki fogom nyirni a kuplungot? Mit tanácsoltok?
2021. júl. 4. 16:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#7: a probléma nem az, hogy meg van pakolva, hanem ahogy tolatsz folyamatosan fékez
2021. júl. 4. 17:01
 12/20 A kérdező kommentje:
11. Köszi, megpróbálok ennek a féknek utánajárni, hogy hogyan lehet kikapcsolni.
2021. júl. 4. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Biztos hogy ki lehet valahogy akasztani a féket, hogy ne fogjon tolatáskor.
2021. júl. 4. 17:16
 14/20 krwkco ***** válasza:
100%

5-ös nagyon jól mondja, hogy a ráfutófék lehet a baj oka.

Az utánfutóban vagy van automatikus kiiktató a tolatásnál vagy nincs. Ha nincs, akkor kézi kikapcsolást újabban nem raknak bele, mert azt az EU-ban tilos. (Nehogy a sofőr elfelejtse visszakapcsolni.) Ha valamikor szétszedték a féket, akkor az automatásat lehet úgy visszaszerelni, hogy ne működjön.

[link]

2021. júl. 4. 17:25
 15/20 anonim ***** válasza:
22%

Azért az elég furcsa hogy nem tudod megkülönböztetni a kuplungot a féktől.

" Gyere mutasd meg hogy kell, nagyokos. "

Szerinted a kamionosok , teherautósok hogyan tolatnak be még ettől szűkebb helyekre ???

2021. júl. 4. 17:58
 16/20 A kérdező kommentje:

14. Köszi, illetve mindenkinek köszönöm aki segítő szándékkal írt, ment a +.

15. Nem tudom megkülönböztetni a kuplungot a féktől??? Ember neked értelmezési problémáid vannak, fog a fék a futón, ezért nagyobb a terhelés és ég a kuplung.

Tudom hogy betolatnak, de ez nem azt jelenti hogy csak a CE kategóriások tudnak vezetni. Mellesleg szűk helyre ők is lassan tolatnak, ha kell korrigálnak. Csak tudod egy 1.6 benzinen hamarabb lesz kuplungszag mint egy teherautón. Ja nem tudod.

2021. júl. 4. 18:23
 17/20 anonim ***** válasza:
18%

Én meg azért írtam ember, mert te kuplung szagot irtál először.

" a végére égett kuplung szag van "

Majd kiderül hogy fog az után futó fékje.

AZért a kettő közt óriási különbség van !!!

És ezt megkellene különböztetni hogy kuplungszag , vagy fog a fék és annak van szaga!!!

Nem akartam ide írni de már több mint 30 éve kamionozok és több százezret mentem kisautóval.

2021. júl. 4. 20:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát hiába, a legnagyobb pofájuk azoknak van akik analfabéták az autó vezetéshez és ezt fenn hangon hírdetik.
2021. júl. 4. 20:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#17 ha fog a fék, akkor csúsztatnia kell, de rendesn, ahhoz hogy egyáltalán el tudjon indulni🤷‍♂️ szerinted 20 méteren már szaga lesz a féknek?🤦‍♂️ A kérdező is leírta, a kuplungot kínozza, csak azt nem tudta hogy a ráfutófék miatt nem akar menni, nem pedig a nagy súly miatt.
2021. júl. 4. 20:27
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
17-es jobban leégette magát, mint kérdező a kuplungot. :D
2021. júl. 4. 21:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!