Új 3 hengeres kisautók közül melyiket ajánlanátok?
16 éves 60 lóerős Fiestámat cserélném le, egyedülálló vagyok ezért nem kell nagyobb/drágább kocsi. De mindenképp újat szeretnék, ami nekem fontos a ledes lámpa meg a digitális légkondi, meg azért menjen is valamennyire, de szerencsére ez már majdnem alap mindenhol.
Hosszú távra tervezek, tehát legalább 10 évre kb. Család nem hiszem, hogy lesz, már így is 10 éve egyedül vagyok
33/F
Sorrendben, pusztán a belső értéket nézve a legjobb vétel a Fiesta>Corsa>Clio. Plusz ezek szinte biztosan vannak raktáron (kereskedőnek kényszere az akció), a Yaris pl. túlhypeolt is és nem is biztos, hogy mindig elérhető.
Ami még említésre méltó az a Suzuki Ignis (egy kicsit kisebb, mint a Swift, de jobb autó), illetve a Mitsubishi Space Star.
"meg azért menjen is valamennyire, de szerencsére ez már majdnem alap mindenhol."
Egy frászt, pont most fojtják újra vissza a motorokat, hogy beférjenek a hatályos és következő káros-anyag kibocsátási előírásokba. Az ilyen 100-140 lóerőes kisautók hamarosan újra ritkaságok lesznek, de ha megnézed a kiszemelt típusaidat akkor látni is fogod, hogy az alap motorok már "csak" 50-60 kW (60-80 lóerő) kategóriában mozognak, holott néhány éve ez még elképzelhetetlenül gyenge ajánlat lett volna. Ezekre a környezetbarát, alap motorokra te már pusztán azzal ráfizetsz 0,5-1 millió forintot, hogy az erősebb kivitelt választod. S ennek egy része nyilván nem is a gyártóhoz vándorol profitként, hanem CO2 bírságként kerül befizetésre. Mondjuk ennyiért már a legkisebb kapacitású villanyos Fiat 500-ast is megvehetnéd, annak még sincs olyan csúnya 5 ajtós formája, mint ezeknek (bár ha az kell, akkor valószínűleg 5 ajtós kisautó is lesz pár éven belül).
Mitsu, Fiat szóba se jöhet, Suzuki szintén, se kívül se belül nem tetszenek
Az alapot a led fényszóróra és a digitális klímára értettem
Persze, hogy nem Audi meg Merci minőségre számítok, de azért biztos nem gagyi kínai minőség van ezekben sem
Legutóbb új Swiftben ültem, tök jól világít, pedig az se egy Bmw
Hyundai i10 1.0, 1.2 is jól megy már és alig fogyaszt valamit.
Swift 1.2 szintén jól megy és 5 liter körül fogyaszt ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!