Ha a egy régi típusú, 3 hengeres szívó benzines, befecskendezéses kocsiba 5w 40 olaj kellene, de nekem ilyen maradék 0w40, 5w30 olajokból van egy "keverékem" az problémát jelenthet?
Inkább ne kísérletezz vele, remélem nem az opel z10xe motorról van szó....
Azt a hátad mögé, 50m-re.
Olyan nagy nem lehet a karterja, rakj bele 10/40-et, azt csók.
Ja nem, nem opel, régi daihatsu ;)
Ezek a "japán pengék" állítólag még olaj nélkül is mennek...
"a gépkönyv nem dísznek van"
Hát ennek a gépkönyve több mint 20 éves, akkor még nem is voltak kifejlesztve ilyen szuperszintetikus olajok, pedig a régi kocsik is jobban szeretik, ha nem 3 másodperc alatt alakul ki a kenés, meg a film, hanem mondjuk 0,8 másodperc alatt (hallani indításkor).
Plusz télen sem kell pumpálni neki a gázt, hanem röffen egyből.
Eddig 5 w 40 el mentem vele, a géptető plakettbe beütött olajcsere periódus szerint évente 2x vagy 10.000 km után kell olajcserézni, és ezt eddig rendesen be is tartottam, a közös 7 évünk alatt.
Amíg jó az olaj, addig nem eszi, ha már fekete, mert kicsit megfőzte adugókban akkor simán beleharap és kifújja hátul magából a motor, nem sürüsödik bele. Kb olajcsere után levő 3-4 hónapban van ilyen nyaranként (télen sosem) vagy ha már közeleg a csere ideje, ilyenkor mindíg töltögetek utána neki 1-2 decit.
Ezt már én is hallottam, meg olyanokat is, hogy ezt nem illik meg azt nem illik...
Meg olyat is, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegd őket, a kérdést csak azért írtam ki, hogy valaki csinált e már ilyet?
De a válaszokból úgy tűnik, hogy nem!
Majd visszatérünk erre év végén, megírom mi lett (gyanítom semmi különös nem fog történni).
Végszóra, annyi még, hogy a benzinbe se kéne alkohol...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!