Miért ilyen kemény a forgalmi vizsga? Hagyjam az egész jogsit inkább?
Nagyon kétségbe vagyok esve, megvolt a 4. sikertelen forgalmi vizsgám is.
Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Engedjem el ezt a dolgot?
Úgy érzem annyira magas a követelmény amit itt kérnek.. nem elég hogy az ember stresszben van alapból a vizsga helyzet miatt
1. vizsgán elmentünk egy totál külvárosi rész felé ahol nem is vezettem még. Itt eléggé leblokkoltam. Nem tudtam hogy egyirányú az út, balra kanyarodáskor maradtam a jobb oldalon. De itt még tovább engedett a biztos, majd jött egy jobbkezes. Itt az oktatóm lépett közbe. Picit igazságtalannak éreztem, mivel még nem is mentünk errefele
2. vizsga viszont sokkal bosszantóbb volt mert mindenféle apróságokat húzott be. Egyrészt fullasztottam az autót, de én úgy tudom hogy ez nem buktató ok. Behúőzott egy csomó hibát, hogy nem néztem a tükröket (belsőt). De ezen mit nézzek? Ha nem tolatok miért nézzem? Parkolás 4.re sikerült. Olyasmibe is belekötött hogy ilyen emelkedés részen túl közel álltam a másikhoz. És hogy ez veszélyes, mert ha egy nagyon picit is visszagurul elinduláskor akkor belém jön. Nem éreztem azt, hogy itt okkal buktam meg.
3. Vizsga sajnos nem sikerült jól, ott sokat hibáztam.
4. Vizsgán azaz ma már nagyon kész voltam, össze vissza csináltam mindent. Kikanyarodtam a kereszteződésben. De nem sikerült kettesbe rakni a váltót. Valami miatt ahogy nyomtam a gázt csak felpörgött a motor. A mögöttem lévő meg össze vissza villogott, meg dudált. Úgy lefagytam hogy az oktató inkább félre állított.
61 órán vagyok túl. Beszéltem az oktatómmal is. Rendes, megértő oktató. Viszont most ő is mondta már, hogy lehet elgondolkodna a helyemben, 14 éve tanít de úgy érzi nem tud ennél többet tenni velem.
Szerintetek mi tévő legyek? Már nyügnek érzem ezt az egészet.
Két problémád van szerintem:
1. Ellenállás a szabályoknak. Mármint ne kérdőjelezd meg, hogy nézni kell-e a tükröt. Nem véletlenül tanítja az oktatód, hogy nézd a tükröt is! Szerintem mielőtt elmész az 5. vizsgádra, tanuld újra a KRESZ-t is! Ha nincsenek meg az alapok, hiába vezettek a forgalomban... Az én oktatóm is mindig panaszkodott, hogy hiába gyakorlati oktató, minden nap kell egy kis KRESZ-t is tanítania. :DDDD
2. Lefagyás. Ez ellen már nehezebb tenni, de fontos, hogy ha vészhelyzet is van, ott legyél fejben, és tudj korrigálni. Menteni a menthetőt.
Ha 61 óra után "nem sikerül kettesbe tenni" és ha leblokkolsz, mert "abban az utcában még nem jártál", akkor ne vezess autót.
Úgy tűnik nem neked találták ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!