Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen kemény a forgalmi...

Miért ilyen kemény a forgalmi vizsga? Hagyjam az egész jogsit inkább?

Figyelt kérdés

Nagyon kétségbe vagyok esve, megvolt a 4. sikertelen forgalmi vizsgám is.

Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Engedjem el ezt a dolgot?

Úgy érzem annyira magas a követelmény amit itt kérnek.. nem elég hogy az ember stresszben van alapból a vizsga helyzet miatt

1. vizsgán elmentünk egy totál külvárosi rész felé ahol nem is vezettem még. Itt eléggé leblokkoltam. Nem tudtam hogy egyirányú az út, balra kanyarodáskor maradtam a jobb oldalon. De itt még tovább engedett a biztos, majd jött egy jobbkezes. Itt az oktatóm lépett közbe. Picit igazságtalannak éreztem, mivel még nem is mentünk errefele

2. vizsga viszont sokkal bosszantóbb volt mert mindenféle apróságokat húzott be. Egyrészt fullasztottam az autót, de én úgy tudom hogy ez nem buktató ok. Behúőzott egy csomó hibát, hogy nem néztem a tükröket (belsőt). De ezen mit nézzek? Ha nem tolatok miért nézzem? Parkolás 4.re sikerült. Olyasmibe is belekötött hogy ilyen emelkedés részen túl közel álltam a másikhoz. És hogy ez veszélyes, mert ha egy nagyon picit is visszagurul elinduláskor akkor belém jön. Nem éreztem azt, hogy itt okkal buktam meg.

3. Vizsga sajnos nem sikerült jól, ott sokat hibáztam.

4. Vizsgán azaz ma már nagyon kész voltam, össze vissza csináltam mindent. Kikanyarodtam a kereszteződésben. De nem sikerült kettesbe rakni a váltót. Valami miatt ahogy nyomtam a gázt csak felpörgött a motor. A mögöttem lévő meg össze vissza villogott, meg dudált. Úgy lefagytam hogy az oktató inkább félre állított.

61 órán vagyok túl. Beszéltem az oktatómmal is. Rendes, megértő oktató. Viszont most ő is mondta már, hogy lehet elgondolkodna a helyemben, 14 éve tanít de úgy érzi nem tud ennél többet tenni velem.

Szerintetek mi tévő legyek? Már nyügnek érzem ezt az egészet.

2021. júl. 1. 18:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Igazából, megértheted hogy erre a tudásra nem adnak jogsit! Ne haragudj nem szeretnélek meg bántani! Próbáld újból át nézni a kresz könyvet figyelmesen. Valamint szerintem egy oktató váltás sem ártana( ezt abból gondolom mert így állsz hozzá hogy minek nézzem a tükröket) ha jó oktatód van az beléd neveli ha akarod ha nem! Jogsit szerezni nem nehéz! Fel a fejjel! Sok sikert!
2021. júl. 1. 21:35
 12/27 anonim ***** válasza:

Én viccen kívül azt vettem észre, szinte többet figyelem a tükröket mint amennyit előrefelé tekintek.

Hiszen előrefelé folyamatosan látom mi történik, hátrafelé viszont ugyanolyan gyorsan változik az információ és minden manőver előtt fel kell mérni a körülöttünk lévők helyzetét.

És ahogy írják, több hiba okoz egy nagy hibát. Mint a fentebb leírt motoros eset.

Vagy például bele állsz a másik seggébe emelkedőn. Soha nem tudhatod ki van előtted. Lehet hogy egy hozzád hasonló szerencsétlen, aki mellé vált bőgeti a motort a kocsi meg motorfék nélkül gurul hátra aztán hiába dudálsz, villogsz neki, simán neked megy.

Plusz egyik legnagyobb baleseti ok az elsőbbség meg nem adása.

Ha kikanyarodsz a másik elé, vagy szarsz bele, a jobb kezesekbe, vagy jobbról fordulsz be balra azokkal statisztikailag te leszel az utak réme.

És sajnos ha ezeket az alap dolgokat nem tanulod meg, arra jön rá később a bátorság meg a "tudás", elkezdesz gyorshajtani, sietni, versenyzőset játszani. Csak éppen mellette az alapvető tudásod hiányzik és a tudás, figyelem hiánya keveredve a "boyracer" felelőtlenséggel a legveszélyesebb az utakon.

2021. júl. 1. 21:57
 13/27 anonim ***** válasza:
69%

Csak az első sikertelen vizsgádat olvastam végig, de neked nem való a vezetés.

"vizsgán elmentünk egy totál külvárosi rész felé ahol nem is vezettem még. Itt eléggé leblokkoltam. Nem tudtam hogy egyirányú az út, balra kanyarodáskor maradtam a jobb oldalon."

Tehát úgy mentél végig egy úton, hogy tudatában sem voltál annak, hogy végig egyirányú úton mész? Atyaég!

"majd jött egy jobbkezes. Itt az oktatóm lépett közbe."

Vagyis nem is kerested az elsőbbségadás tábla hátoldalát a keresztutcában.

Nem, nem picit igazságtalan. Miért kéne arra vizsgáznod, amerre előtte jártál? Akkor utána, amikor te leszel a felelős minden helyzetért, mit tennél egy ismeretlen környéken?

Döbbenetes, hogy sokan azt képzelik, hogy ha bárhogyan is átmennek egy vizsgán, akkor már utána majd "magától" menni fog minden nekik. Nem! Sőt, onnantól nem lesz, aki belefékezzen, ha nem ismered föl az elsőbbségi viszonyokat!

2021. júl. 1. 23:03
 14/27 anonim ***** válasza:
Sajnos a vezetés a leírtak alapján nem neked való. Ha 61 óra után ennyire bizonytalan vagy, és ilyen alapvető hibákat vétesz, akkor sosem leszel magabiztos a volán mögött, és nem csak magadat, hanem másokat is veszélyeztetnél. Szerencsére a vizsgabiztos nem engedett át, így nem fogsz balesetet okozni. Durván hangzik sajnos, de egyenlőre engedd el ezt mindenkinek az érdekében, mert tényleg, hogy 60+ óra után ennyir ne menjen, az már nagyon durva.
2021. júl. 1. 23:35
 15/27 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és ajánlanám a KRESZ TV youtube csatornát.
2021. júl. 1. 23:38
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

Senki sem az anyja hasában tanult meg vezetni.

Valakinek elég vizsgára a kötelezően előírt óraszám, vagy annak a fele. Van olyan, akinek ennek a 3x-a is kevés.

Jól emészd meg amit most írok.

Az alapvető biztonságot, a járműkezelést és a jogszabályokat kell megtanulni. Ha ezeket tudod alkalmazni is vizsgán, akkor valószínűleg meg lesz. Viszont, sok sok év múlva fogod azt érezni, hogy most már jobban megy. Sose bízd el magad túlságosan, mert szituációs helyzetek amiket még nem láttál igen csak arcon vághatnak.

Szellemileg meg kell érni arra, hogy egy sikertelen vizsga után ne a feladás gondolata, hanem az új vizsgaidőpont kérése legyen az első amit meg akarsz tenni.

Ha nyitott szemmel járod a világot, rá fogsz jönni, hogy lesznek még nagyobb kihívások az életben.

Ha betű szerint vizsgáznánk, senkinek sem lenne szinte jogosítványa.

Úgy gondolod nagy a stressz? Ajánlom Budapest belvárosát, fél csúcsidőben. Nyugtatót vigyél magaddal.

Nem kell kétségbe esni, a KRESZ vizsga 2 évig érvényes, annyiszor menj ahányszor csak kell. Ha lejár, újrakezded. Nem kell kétségbe esni.

2021. júl. 2. 06:33
 17/27 anonim ***** válasza:
85%

"Nem tudtam hogy egyirányú az út, balra kanyarodáskor maradtam a jobb "

Ennyi nekem elég is volt!

2021. júl. 2. 09:12
 18/27 anonim ***** válasza:
50%
16-os, igen, nem mindenkinek elég a 30 óra, de azért az már nagyon szélsőséges, amit a kérdező leírt. Hát forglami vizsgára 60 óra után így kimenni, hogy ennyire fogalma ne legyen a közlekedésről, annyit jelent, hogy nem neki való. Egyenlőre..
2021. júl. 2. 10:27
 19/27 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarlak megbántani, de amiket leírtál, van igazság a másik részről is.

A vizsga célja, hogy biztonságosan tudj közlekedni bárhol. Ha jogosítványod lesz, akkor egész életedben csak azokon az útvonalakon fogsz közlekedni, amiket ismersz? Mi van akkor ha útfelbontás miatt terelés van. Akkor leparkolsz, mert arra még nem jártál?! Tehát az nem igazán indok, hogy nem is vezettél még arra. Az egyirányú utakat sem kell kívülről bemagolni, hogy hol vannak, pont ezért vannak kitáblázva, amit figyelni kell(ene).

Belső tükör miatt én is kaptam anno hibapontot. Nálam a VB beült hátra teljesen középre. A tükörben csak az ő nagy vigyorgó fejét láttam. A mai eszemmel már tudom, hogy ezt direkt csinálta és ez egy teszt volt: szólnom kellett volna, hogy legyen szíves egy kicsit arrébb ülni, mert nem látok ki. De a vizsgán 17 éves megszeppent kamaszként ezt nem mertem megtenni, inkább csak a külső tükrökre hagyatkoztam. Egyébként a ami napig vezetek olyan furgonokat ahol nincs is belső tükör és soha semmi gondom nem volt még ebből.

Tanulóvezetőt levillogni, ledudálni az egyik legnagyobb tahóságnak tartom. Tanuló, emiatt evidens, hogy lassabb, ügyetlenebb, figyelmetlenebb, emiatt türelmesebbnek kell lenni velük. Legalábbis én így gondolom.

Emelkedőn azt én is utálom, mikor a seggembe állnak. Pont ma reggel volt egy ilyen eset. Az autómon elöl-hátul folyamatosan aktívak a gyári radarok. Egy autó úgy a seggembe állt, hogy a radar folyamatosan sípolt, az össze csík világított a kijelzőn. Tehát nem volt 30 cm hely sem mögöttem. Nem értem ez mire jó. Szerencsére van visszagurulásgátlós elektromos kézifék a kocsiban. Hagyományos autóban nehezebb dolgom lett volna. Szóval ez is valamennyire jogos.

2021. júl. 2. 12:30
 20/27 anonim ***** válasza:
86%
Mar a "minek nezzem" a tukrot mondatnal elerted nalam, h ne kapjal jogsit. Azert kell nezni, hogy tudjad mi zajlik korulotted..(motoros ozni fog, mento kozelit messzirol, es sorolhatnam. En oktatom leszedte volna a fejem, ha nem nezem a tukroket.. Vizsgamon is a vizsgabiztos a kozvetlen a fulem melle hajolva leste, hogy mikor nezem a tukroket. (vagy puszit akart adni, nem tudom)
2021. júl. 2. 13:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!