Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Karburátoros autó nehezen...

Karburátoros autó nehezen indul meleg motorral. Miért?

Figyelt kérdés

Az autó eddig pöccre indult, melegen is pár tekerés után beröffent. Mióta most jött ez a kánikula, azóta hidegen se első tekerésre indul, melegen meg egészen sokára vagy csak 2. próbálkozásra, de akkor is elég nehézkesen.

Szerintetek mi lehet a baj?

1 hónapja lett tisztítva és beállítva a karbi, cserélve a gyertyák, gyertyakábelek és a megszakító és be lett állítva a gyújtás. Utána minden jó volt. Azóta problémás az indítás, amióta ilyen 40 fok van kint. Menet közben minden rendben, hideg motorral se rángat, húz rendesen.

Köszönöm előre is a segítséget!

2021. jún. 30. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A melegben elpárolog a benzin a karburátorból.
2021. jún. 30. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A régi Ladáknál fordult elő ilyen melegben, hogy begázosodott a benzin és megszívta magát. Ott a karburátor a kipufogócsonk fölött van, ezért leállítás után még igen sok hőt kap.

Olyankor padlógázzal kellett indítani, hogy a beáramló levegő átöblítse a rendszert és akkor indult.

De nem szabad nyomkodni a pedált! Egyszer be tövig és indítózni amíg el nem kapja.

2021. jún. 30. 16:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Legközelebb kipróbálom, hogy melegen így indítom, igaz nem Ladáról van szó.

Ma indítottam melegen, de leálítás után csak kb 5 perc telt el, azaz kevés tekerés után be is indult simán. Akkor van baj, ha legalább 30 percig áll így.

2021. jún. 30. 21:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Tegnap 30-40 perc után indítottam,a motor meleg volt,plusz az autó napon állt. Párszor nyomtam indítás előtt gázt és indítás közben is, 3-4 mp után be is indult simán.
2021. júl. 2. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Sokan ott rontják el,hogy ha nem indul,hát szivatózz...Egy ismerősöm így szivatta tele a Wartburgját,aztán a világért sem akartindúlni.Padló gázzal 10-15 hosdzú indítózásom után bírtam beindítani..m
2022. júl. 3. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!