Simsonom miért nem indul melegen?
S50-es, bejáratós, eddig remekül ment. Hidegen 4., melegen 1.rúgásra indult.
Aztán a mai napon hidegen ugyanúgy indul, menet közben nincs vele semmi gond, de ahogy leállítottam egy 5 percre melegen alig indult. Kivettem a gyertyát, levegőztettem, visszatettem és jó is lett. Most is vagy indul elsőre melegen vagy nem. Gyertya 175-ös hőértékű, Pal márkájú.
Ha nem indul vagy nem pörög fel, csak akkor ha leveszem a karburátor és a légszűrőház közti gumit. 1:33-as keveréket használok, de előtte nem csinálta ezt.
Ha leveszed a gumit és akkor pörög csak fel az kevés levegőre utal. A karburátoon benzin levegő csavaron tekerj kijjebb egy kicsit, meg nézd meg a légszűrőt. Takarítsd ki.
175 ös hőértékű nincs. Az a típusa kehet a gyertyának. 7-8-as hőérték kell azt hiszem. Lehet rossz kondenzátor is, de valószínűbbnek tartom hogy a szívató rajta marad. Tehát melegen szívatóval nem szabad beindulnia. Ha kicsit rajtamarad akkor nagynehezen be tud indulni de akkor csinálhat ilyeneket hogy nem akar kipörögni meg beindulni. Kezd a szívatóval a vizsgálást
Az az érdekes, hogyha beindul, akkor nincs semmu vele, alapjárat is van és nem ingadozik. Tehát a karbi jó lehet. A levegőszűrőt kitisztítom. A gyertyát meg se kell takarítani, csak kivenni levegőztetni és aztán vissza és megy is.
Csak akkor van, ha leállítom és még nem hűlt ki teljesen.
Túl nagy a gyertyahézagod mely melegen csak mégnagyobb,és nemlétező hőértékű.
Simsonba 225-ös kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!