Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valami értelmesebb autó, 800...

Valami értelmesebb autó, 800 ezer, 1.2 millió között?

Figyelt kérdés

Éves 20 ezer km-es futásra kellene egy megbízható, korrózióra kevésbé hajlamos, 2007-2008 vagy utáni autó, benzines.

Amiket néztem Mitsubishi Colt, Nissan Note (értelmes nincs ebben az ársávban), Suzuki Swift (nem a szívem csücske, szeretném elkerülni, nem jön be, nem azért mert Suzuki, ha lenne olyan csinos modelljük mint a Colt csak S emblémával, hát akkor az lenne) 1.3 (drágák!), Fiat Bravo (ez inkább 1.2 és fölötte...), Punto nincs értelmes motorizáltsággal. Nehéz autó kis motorral, katasztrófa...

A többi ilyen árú autót meg a maguk 50-70 lóerejével, 1.1-es és kisebb motorjaikkal ki is zártam, nem városba kell elsősorban.

A leginkább pénztárcabarát ilyen szempontból a Colt lenne, de ebből se túl sok van eladó, csak a sima 1.1-es...

A nagy álom pedig a Lancia Delta, de az szintén nem ez az árú autó, sokkal inkább 1.6-2 millió között. Még a dízel is.

Bár nem is értem miért kérdem meg, átnéztem a kínálatot már vagy százszor.

2021. jún. 29. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért de megadtál egy ársávot, és leírtad, hogy ebben a kategóriában ( számodra ) minden hulladék valamilyen szempontból. Vagy nem tetszik, vagy gyenge/alapmotoros, vagy nincs is nagyobb motorral, vagy bele sem fér az ársávba.

Mit szeretnél tulajdonképpen kérdezni?

800-1,2 millió közti kategória nem az, ahol te kedvedre válogathatsz minden létező egyéni preferencia szerint. Itt vagy veszel egy régebbi autót ami valamikor magasabban pozícionált volt, és garantáltan költesz rá szemmel látható összeget, vagy veszel egy átlagos, alapmotoros teljesen szürke/hétköznapi benzinest. Ez az a szint ahol a "kis" autók már normális állapotban vannak, nem úgy kell átrugdosni a következő műszakin

Én amúgy Grande Puntokat kezdenék el nézegetni ebben az árkategóriában. Relatíve dinamikusak, kellemesen szervizelhető (apróbb elektromos dolgok, szervo a típushiba), kategóriájában szerintem jó kiállású autók

2021. jún. 29. 15:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Colt nem játszik? A 95 lóerős adatai tetszenek, meg úgy az autó is. Személyesen még nem érkeztem kipróbálni, vezetni, de videón kellemesen morgós a motorhang.

A Fiatból a Bravo ami tetszik, csak ugye az eggyel nagyobb - mind árban, mind méretben - kategória mint a Grande. Bár Grandéból is akad 1.4 t-jet, csak ritka mint a fehér holló :)

2021. jún. 29. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Évi 20 ezerre benzinest :DDDD

Végül is csak közel 200.000 - 250.000-et fogsz bukni csak a fogyasztással.

2021. jún. 29. 18:22
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 nevess ki nyugodtan, számoltam én is

Ami a biztonsági játékos szemlélet mellett szól, ergo benzines, hogy a dízelesek javarészt 200-250 ezer fölött futottak ilyen árban. Nálunk 100-120 ezret jó lenne kibírna különösebb probléma nélkül, de nem fog.

Természetesen egy 1.6 multijetet a maga 120 lóerejével, vagy egy erősebbik 1.6 TDCI-t, vagy akár JTD-t elfogadnék szívesen. De ezeket nem véletlen adják el, gondolom.

Kis 1.4-es dízel meg 1.3 multijet na ezekkel hagyjatok is... a lomha kávédarálóból elég volt egyszer is.

Olyan dízel meg nem hiszem hogy van, hogy csak tankolni kelljen és 10-12 ezrenként olajat szűrőt cserélni, és még erős is... vagy ha az 1.6 multijettől pl. nem kell félni, ám legyen.

Azért benzinesből még sikerülhet kifogni egy kevesebbet futott példányt is (rozsdát is nézem, minél többet futott, annál nagyobb az esély rá, mivel nyilván télen annál többet volt használva).

2021. jún. 29. 18:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező de süt minden mondatodról hogy full vakon vagy a témában, csak a közhelyeket durrogtatod amiket hallasz itt-ott.

200 ezrett futott dízel az sok szerinted? Mit vennél előbb? Egy 220at futott dízelt vagy egy benzinest amiben vagy 140 ezer? Számodra jobb a 140 ezer km városban 51251234123412412412 kuplung + váltással, folyamatos hidegindítással, és szinte folyamatos hidegen járatással mint az, amivel felhajtottak a páylára, egyszer berakták ötödikbe, és mentek vele 400 km-t?

Ha veszel egy normális állapotú dízelt amiben 200.000 km van az biztosan el fog menni újabb 200 ezret

Erre a futásteljesítményre szerintem is a dízel optimálisabb lenne. Benzinesnél gatyád megy majd az üzemanyagköltségre.

2021. jún. 29. 19:33
 6/7 anonim válasza:

7 gen civic ?

1,6 szívó 110 Le

2021. jún. 29. 21:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Dízelben a 200-250e az semmiség, az most lett "bejáratva".

Inkább az a kérdés, hogy valóban annyi van-e benne, vagy inkább vissza lett tekerve a felére.

2021. jún. 30. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!