Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi ladába, wartburgba,...

Régi ladába, wartburgba, hasonló szoci autókba kell valamilyen ólom oldatot tankolni, vagy elég a sima üzemanyag?

Figyelt kérdés
2021. jún. 26. 00:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A kétüteműbe marhaság, nincs szelepszár, a keverék meg keni ahol kell. A négyüteműekhez tudtommal van ilyen helyettesítő adalék.
2021. jún. 26. 00:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ladába nem kellett az biztos.
2021. jún. 26. 00:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Lada van nálunk is 1978 óta. Mióta megszűnt az ólomadalékolt benzin, sima 95-öst kapott mindig. Mióta bejött az E10, azóta meg 100-as E5-ös benzint kap, mindenféle plusz adalék nélkül. Igaz a futott km-eket tekintve nincs agyonhasználva, nem napi futkosós, inkább csak hétvégi hobbi autó. De semmilyen gondot nem okozott még az ólomadalék hiánya.
2021. jún. 26. 07:09
 4/12 anonim ***** válasza:
26%

Elmegy a sima olommentessel is de hosszu tavon nem tul egeszseges neki(karburatort is szetcseszi)

Lehet kapni olom adalekot,nem art neki ha beleteszed.

2021. jún. 26. 08:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hat szerintem egy kézen meg elhetne számolni hány Ladába tankoltak adalékot, még a taxikba se, mégis köszönték jól voltak. Ólomadalék oda kell ahol a szelepülések anyaga szükségessé teszi, hogy ne verje szét hosszú távon a szeleptányér. De ilyen autók, meg inkább a 70-es, 60-as évek előtti darabok, a Ladákhoz egyikhez sem volt előírva.
2021. jún. 26. 08:45
 6/12 anonim ***** válasza:
4%

Ja ha,a nagy szakertok lepontoztak.

4-es vagyok

Nekem Nivam volt(karburatoros) es mindig tettem bele adalekot.

Okostojasok mint 5-os:

“Megis koszontek jol voltak”

Pontosan “VOLTAK” mert regebben meg a kutnal olmos benzint tankoltak. Most meg teljesen olommentes es “szaraz”

Azt montam ugyis elmegy de jobb neki adalekkal ha a kedves lepontozok figyelmesen elolvastak!

2021. jún. 26. 08:53
 7/12 anonim ***** válasza:
27%

6 a magyar filléraszó. Legalábbis a többség. Ha kell bele pár száz forintért adalék, azt már nem veszik meg. Ha nem könyököl ki a motor azonnal, akkor levonják a konzekvenciát, hogy “jóvan az úgy”.

Te meg jössz itt holmiféle tényekkel, ami nem fér bele a világképükbe, akkor lepontoznak. :)

2021. jún. 26. 09:04
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

7-es,pacsi :) Igazad van,erre mar rajottem parszor,foleg itt a gyakorin neha nevetseges neha meg felhaborito egyesek gondolkodasmenete.

Ki nem allhatom a magyarokat amugy(tisztelet a kivetel,vannak azert koztuk is normalis emberek,mint pl Te is)

2021. jún. 26. 09:08
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Jaa,es gyorsan hozza kell tennem mielott jonnek az okos valaszok:

Nem vagyok roma! Roman vagyok es buszke is vagyok erre:)

Roman ellenes megnyilvanulasokat el sem fogom olvasni ugyhogy ne tessek ezzel faradozni

2021. jún. 26. 09:10
 10/12 anonim ***** válasza:
97%
6-os: Azon mi a nehéz, hogy fizikailag fölösleges volt? A szelepülések edzettek, innentől kezdve nincs amit szétverjen, totál fölöslegesen öntötted bele, de azért legyen jobb a lelkednek, mindenki más fillérbaxo, de te helikopter vagy. :)
2021. jún. 26. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!