Baj, ja 95-ös helyett 92-es benznit tankolok?
Figyelt kérdés
Külföldre készülök, és ott sok benzinkúton csak 92-est lehet kapni.
A kocsim: 2005-ös Honda Accord
2021. jún. 24. 12:30
A kérdező szavazást indított:
Baj, károsodik tőle a motor.
Nem baj, nem fogysz érezni semmit.
Kicsit rosszabbul megy majd az autó, de a motornak nem árt.
14 szavazat
1/9 anonim válasza:
Meg kell nézni a kézikönyvben, de sanda gyanúm, hogy nem jó bele, mert minimum 95-öst kér.(de nem tudom) Ha van benne kopogásérzékelő, akkor nem lesz baja tőle, de erősen ajánlott mindig a megfelelőt beletenni.
2/9 A kérdező kommentje:
A kézikönyv 95-öst ír elő.
2021. jún. 24. 12:37
3/9 anonim válasza:
Akkor lehet baja. Most én is megnéztem neked, minimum 95, mert különben kopogásos égés lesz, ami tönkreteszi a motort. (Ehhez hasonlóan írja a kézikönyvben is, szóval hogy merül fel a kérdés?)
4/9 anonim válasza:
melyik ország? biztos, hogy ugyanaz az oktán rendszer,.mint nálunk? pl USA-ban tudom, hogy nem.
6/9 A kérdező kommentje:
#3 Úgy merül fel, hogy nincs 95-ös, egyszerűen nem kapható mindenhol.
#4 Ukrajna keleti fele, vidéken.
2021. jún. 24. 13:01
7/9 anonim válasza:
Vigyél magaddal teletöltött FÉM hordót! Problem solved!
8/9 anonim válasza:
leteznek ilyen oktanszam novelo adalekanyagok, lehet azzal mukodne a dolog.
9/9 anonim válasza:
"A kézikönyv 95-öst ír elő."
akkor TILOS ennél kisebb oktánszámút bele tenni; öngyulladásra hajlamosabb az ilyen benzin, ami idő előtti robbanással jár, ami komolyan károsíthatja a motort
lehet venni oktánszám-növelő adalékot, vigyél magaddal pár flakonnal, ha ott nem kapsz megfelelő benzint, akkor ezzel tudsz segíteni rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!