4 évszakos Petlas , vagy GT Radial, vagy Nexen gumit javasoljátok?
Évente kb. 10.000 km-t megyek normál használatban, inkább városon kívül. Most, hogy a teljesen jó mintázatú, de kirepedezett téli abroncsokat eladtam, a szintén jó mintázatú, de kirepedezett nyári gumik helyett 4 évszakos gumit veszek.
A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik 4 évszakos gumival tapasztalatot szereztek, esetleg pontosan ezen típusok valamelyikével. Már eldöntöttem, hogy ilyen gumit veszek, ezért bigott gumicsere hívők kíméljenek. Hasonló árkategóriában lévő 4 évszakos-ról alkotott, átélt véleményeket is szívesen fogadok. Köszönöm, hogy elolvastátok.
9/10: Köszönöm a linket, nem ismertem ezt se!
Vagy 10 éve, a Good Year téligumit, egy enyhe tél után, kb. március elején lecseréltem a Michelin nyárira. Természetesen jött utána egy hidegebb, hóeséses időszak. Nem volt nagyon hideg, csak olyan -5 fok, de meglepődtem, hogy nem vettem észre különbséget. Mondjuk az egy nagyon jó nyitott mintázatú Michelin volt, nem ragadt bele a hó.
Na én meg pont a szakma beliekre nem hallgatok, mert azok csak haza beszélnek és nekik az lenne a jó ha állandóan cserélgetné az ember a gumikat.
Nekik abból van a jó bevétel.
Petlasrol csak annyit, hogy ahol én lakom minden harmadik-negyedik autón az van, errefelé előszeretettel árulják.
Nekem is Petlas van, bár van egy szinte új téli és egy új nyári szettem is. Használtam már télen csúszósban is, most nyáron szakadó esőben is a nyárit, meg vagyok vele elégedve. S szerintem így van ezzel sok más tulaj is, akiknek ilyen van a kocsijan.
Céges autókon is van Petlas gumi, nem volt még rá panasz, pedig kimennek velük a világból.
Szerintem nincs vele probléma.
Köszönöm a válaszokat! A Petlas szerintem se lehet rossz, különösen, hogy katonai járművekre is gyárt gumikat, pontosabban azzal is kezdte. A minősítése és az ára sem rossz.
Másik téma: mostanában figyelem és meglepően sok autót látok téligumival közlekedni. Szerintem, és a tesztek szerint is, egy normális 4 évszakos sokkal biztonságosabb ilyen időszakban, mint egy téli és télen is elég jól teljesít ezek egy része.
Michlein crossclimate jó. Megáll mint a cövek.
Volt verdest, az sem a legolcsóbb. Nyáron sokszor kattogott az abs. A legolcsóbb márkákat nem szeretném kipróbálni. Gumin nem spórolok. Sokba jöhet.
az első linken lévő videót, ha megnézed, szépen bizonyítanak benne hóban a 4évszakosak
nyáron annyi baj lehet, hogy erősen kopnak, de ha ettől tartasz, Michelin-t vegyél, mert ők pont a konkurenciánál hosszabb élettartammal próbálnak piaci előnyhöz jutni. Viszont, ha Michelin, akkor CrossClimate 2 gumi, ami szeptember környékén fog megjelenni az európai piacon. CrossClimate+ már egy régebbi fejlesztés, nem rossz, de a 2 jobb lesz.
Egy kis visszacsatolás az általam feldobott témához. 2 éve, 2021 augusztusában végül 4 évszakos GT Radial gumit vettem. Szinte csak városon kívűl használom (90%). Volt már tesztelve szakadó esőben a hegyekben, a tavalyi forró nyáron és télen a hegyekben, hóban, jégen. Teljesen elégedett vagyok a gumival. Újra megvenném ezt is, de 4 évszakos lesz a következő szett gumim is.
Köszönöm a válaszokat még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!