Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4 évszakos Petlas , vagy GT...

4 évszakos Petlas , vagy GT Radial, vagy Nexen gumit javasoljátok?

Figyelt kérdés

Évente kb. 10.000 km-t megyek normál használatban, inkább városon kívül. Most, hogy a teljesen jó mintázatú, de kirepedezett téli abroncsokat eladtam, a szintén jó mintázatú, de kirepedezett nyári gumik helyett 4 évszakos gumit veszek.

A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik 4 évszakos gumival tapasztalatot szereztek, esetleg pontosan ezen típusok valamelyikével. Már eldöntöttem, hogy ilyen gumit veszek, ezért bigott gumicsere hívők kíméljenek. Hasonló árkategóriában lévő 4 évszakos-ról alkotott, átélt véleményeket is szívesen fogadok. Köszönöm, hogy elolvastátok.

2021. jún. 23. 14:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

itt körülnézhetsz: [link]

az oldalon a többi általad felsorolt márkáról is találsz információt, de nem összehasonlítást

2021. jún. 23. 14:16
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok 4 évszakos ellenes, bár úgy gondolom, hogy akkor már márkásat vennék/vettem (Vredestein, Michelin).

A felsoroltakból a Petlast nem ismerem, nem is hallottam róla (pedig szakmabeli vagyok, de beszállítóinknál ilyen még nem volt eddig).

GT Radial és Nexen alsó-középkategóriás szerintem. Ha már ezek közül választasz, akkor azt választanám, amelyik európai gyárban készült (GT Radial jellemzően európai, Nexen bár koreai, de sok Kínában gyártottat láttam már). Nekem ezek lennének a szempontjaim.

2021. jún. 23. 14:18
 3/22 anonim ***** válasza:
15%
Nem egy szakmabelitől hallottam már hogy a 4 évszakossal az a baj, hogy se télre se nyárra nem alkalmas igazán. Elgondolkodtató.
2021. jún. 23. 14:34
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Szakmabeliként írom, hogy kevés kilométerre, főképp városi használatra semmi gond nincs a 4 évszakosokkal.
2021. jún. 23. 14:43
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
#3: ez ma már nem igaz
2021. jún. 23. 14:52
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1/5: Köszönöm, ezt nem olvastam még.

2/5: A Petlas török cég. Elvileg törökországi hegyvidéki környezetben fejlesztették és Észak-Európában tesztelték a gumi téli tulajdonságait.

Több idős ismerősöm évek óta használ 4 évszakos gumit, szinte csak városban és keveset, ezért nem tartom teljes értékűnek az ő tapasztalataikat.

2021. jún. 23. 15:09
 7/22 anonim ***** válasza:
48%
10 millió "szakmabeli" országa.
2021. jún. 23. 15:10
 8/22 anonim ***** válasza:
0%
Tapasztalat, nyáron nem jó télen annyira sem. Hatha neked bejön, autóhoz kaptuk mikor megvettük a kocsit, gumikat úgy b....m ki mint macskát sz..ni. nyáron csonakázol velük telen meg korcsolyázol. Fillérb...ásod oda fog vinni, hogy megveszed ezt a hülyeseget és telen csak 1x ne fogjon meg. Legjobb esetben veszel rendes szettet legroszabb esetben meg egy másik autót, mert valahol az árokban kötsz ki fejjel lefele. Ami a legjobban bejött gumi terén az a bridgestone, nyári ill. téli gumiai is. Mielőtt megteszed ezt a lépést gondolj bele, hogy az a 4 gumi teszi lehetővé az autó mozgását az úton. Az eleve sz.r és a reakciód sem a legjobb mivel nem vagy profi versenyző és még az utviszonyok sem akár embert is ölhetsz amiért ugyan úgy mehetsz a börtönbe, te felelőséged. 10 000 km-et nem járok le evente de 2 külön szettem van. 4 evente cserélem akár kopott akár nem.
2021. jún. 23. 15:58
 9/22 krwkco ***** válasza:
100%

Nekem Nexen-em van kb. 1,5 éve. Kb. 13 ezer volt darabja, ingyen szereléssel.

Korábban Michelin nyári és téli gumimgarnitúrám volt. Nem érzem, hogy bármivel rosszabb lenne. Igaz, hogy idén nem volt hó, így hóban nem tudtam kipróbálni.

Viszonta az ADAC megtette:

2018-ban a 175/65 R14 teszten a 4 évszakosok között a legjobb a Nexen volt.

[link]

2021. jún. 23. 17:25
 10/22 krwkco ***** válasza:
100%

"se télre se nyárra nem alkalmas igazán."

Az idő jelentős része nem tél és nem nyár, hanem átmenet. Az átszerelési időszakban 1-2 hónapon belül előfordul, hogy délben 25 fok, hajnalban 0 fok van. Ezeken a hőmérsékleten vagy a téli vagy a nyári teljesít pocsékul. Sokkal rosszabban, mint a négyévszakos a nyár vagy tél csúcsán.

2021. jún. 23. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!