Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány olyan nap volt a mostani...

Hány olyan nap volt a mostani télen Budapesten, amikor ki lehetett használni egy téli gumi előnyeit a 4evszakossal szemben?

Figyelt kérdés

2021. febr. 27. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
1 hét. Ha ennyit kibírsz, hogy nem használod az autót, akkor tökéletes a négyévszakos.
2021. febr. 27. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én emlékeim szerint gyakorlatilag egy sem, elvileg pontosan erre valóak a 4 évszakos gumik: keveset futó, leginkább városon belül használt autókra.
2021. febr. 27. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A 4 évszakossal is el tudsz menni majdnem bárhova, ahová a télivel. Igazából a féktávod lesz kisebb a télivel, nem csak a hóban, hanem hidegebb, csapadékos időben. Ha nagyrészt csak Pesten használod az autót, akkor valóban nem sok előnyt jelent a téli.
2021. febr. 27. 18:19
 4/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Pont ezért vettem 4 évszakosat. Nincsenek már kemény telek a világot se járom
2021. febr. 27. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

Ha csak Budapesten belül jársz, 4 évszakost kell venni.

Mivel Budapest mindig legalább 5 fokkal melegebb, mint mondjuk Pest megye, meg akkora a forgalom, hogy gyorsan leolvasztják az utat a kocsik, meg a sózás, elég ritka, hogy pár óránál tovább maradjon meg a hó.

2021. febr. 27. 23:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Négy évszakos gumi van az autón, éves szinten nem megyek többet 6ezer km-nél, és hóban sem autózok.

A viszonylag kevés használat miatt van a kompromisszumos megoldás, ha 15-20 ezer kilométereket autóznék évente, téli-nyári garnitúra lenne.

A kérdésre válaszolva, elég sok olyan nap volt, amikor a téli gumi előnyösebb, mint a négy évszakos, tévedés, hogy az csak hóban, fagyban jelent előnyt.

Más az anyag összetétele, nem csak a mintázata a lényeg, de ez is olyan téma, ami rendszeres vitákat generál.

Ahogy már említettem, nekem is négyevszakos abroncs van fent, de tidztában vagyok, hogy kompromisszumos megoldás, viszont nekem megfelel - relatíve keveset megyek, hóban nem autózom, de a masik oldalon azért emlitsük meg, hogy nyáron plusz fogyasztást is jelent a négyévszakos, vagy téli gumi használata, és az a néhány deci per száz kilométer jelentős tud lenni annál, aki 15-20ezer kilométert megy

2021. márc. 21. 17:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Semennyi. Évek óta semennyi. Az egész országban.
2021. márc. 21. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!