Hány olyan nap volt a mostani télen Budapesten, amikor ki lehetett használni egy téli gumi előnyeit a 4evszakossal szemben?
Ha csak Budapesten belül jársz, 4 évszakost kell venni.
Mivel Budapest mindig legalább 5 fokkal melegebb, mint mondjuk Pest megye, meg akkora a forgalom, hogy gyorsan leolvasztják az utat a kocsik, meg a sózás, elég ritka, hogy pár óránál tovább maradjon meg a hó.
Négy évszakos gumi van az autón, éves szinten nem megyek többet 6ezer km-nél, és hóban sem autózok.
A viszonylag kevés használat miatt van a kompromisszumos megoldás, ha 15-20 ezer kilométereket autóznék évente, téli-nyári garnitúra lenne.
A kérdésre válaszolva, elég sok olyan nap volt, amikor a téli gumi előnyösebb, mint a négy évszakos, tévedés, hogy az csak hóban, fagyban jelent előnyt.
Más az anyag összetétele, nem csak a mintázata a lényeg, de ez is olyan téma, ami rendszeres vitákat generál.
Ahogy már említettem, nekem is négyevszakos abroncs van fent, de tidztában vagyok, hogy kompromisszumos megoldás, viszont nekem megfelel - relatíve keveset megyek, hóban nem autózom, de a masik oldalon azért emlitsük meg, hogy nyáron plusz fogyasztást is jelent a négyévszakos, vagy téli gumi használata, és az a néhány deci per száz kilométer jelentős tud lenni annál, aki 15-20ezer kilométert megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!