Egyik szememre vakon kaphatok szerezhetek jogosítványt?
Egyénileg bírálják el, alapból nincs kizárva, de az sem, hogy korlátozásokkal adják meg csak.
(Google: jogosítvány kódok)
Jobb ha nem kapsz.
Én már próbáltam csak az egyik szememmel és bizony nagyon bizonytalan minden.
Nincs tér látás és nem 3D-be látja az ember amit látni kell.
Ha meg félsz is tőle már eleve tegyé le róla, mert nagyon sok ember elvan nélküle és ha arra rendezkedik be, cseppet se lesz rosszabb mint az autósnak.
Konkrétan ismerek olyan embert, aki egyetemista korában vakult meg fél szemére. Volt jogosítványa, vezetett is sokat.
Maximum azt tudom elképzelni, hogy hivatásos jogsit nem adnak.
Az a baj, hogy egy szemmel nincs térlátás, a tárgyak távolságát és sebességét is jóval nehezebb megbecsülni. Jobb szem pont a járda felé eső szem, a gyalogos pont az orrod holtterében fog eléd lépni, és úgy fogod elgázolni, hogy csak a döccenést veszed észre.
Nem kéne eröltetni a jogosítványt.
Elvileg egy szemmel nincs térlátás. Gyakorlatilag meg a fej apró mozdulatai miatt a szem mindig kicsit másfelé lát és az agy megtanulja, hogy ebből hogyan csináljon térbeli képet.
Egy fél szemmel élő embert nem lehet ahhoz hasonlítani, mint amikor én, a két szemmel látó, letakarom a fél szememet és hirtelen bizonytalan lesz a térérzékelésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!