Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyik szememre vakon kaphatok...

Egyik szememre vakon kaphatok szerezhetek jogosítványt?

Figyelt kérdés
mindig is szerettem volna vezetni, de megvakultam az egyik szememre egy baleset miatt. azóta félek a dologtol, holott vágyom is rá.

2021. jún. 18. 00:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
jobb szemem vakult meg. A bal tökéletes, szemüveg sem kell
2021. jún. 18. 00:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyénileg bírálják el, alapból nincs kizárva, de az sem, hogy korlátozásokkal adják meg csak.

(Google: jogosítvány kódok)

2021. jún. 18. 01:20
 3/12 anonim ***** válasza:
25%
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de erősen bízom benne, hogy nem. Sajnálom a sztoridat, de gondolom te sem akarsz emiatt mondjuk egy halálos balesetet okozni. Nem játék ez.
2021. jún. 18. 02:04
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

Jobb ha nem kapsz.

Én már próbáltam csak az egyik szememmel és bizony nagyon bizonytalan minden.

Nincs tér látás és nem 3D-be látja az ember amit látni kell.

Ha meg félsz is tőle már eleve tegyé le róla, mert nagyon sok ember elvan nélküle és ha arra rendezkedik be, cseppet se lesz rosszabb mint az autósnak.

2021. jún. 18. 06:37
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Konkrétan ismerek olyan embert, aki egyetemista korában vakult meg fél szemére. Volt jogosítványa, vezetett is sokat.

Maximum azt tudom elképzelni, hogy hivatásos jogsit nem adnak.

2021. jún. 18. 09:18
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Az a baj, hogy egy szemmel nincs térlátás, a tárgyak távolságát és sebességét is jóval nehezebb megbecsülni. Jobb szem pont a járda felé eső szem, a gyalogos pont az orrod holtterében fog eléd lépni, és úgy fogod elgázolni, hogy csak a döccenést veszed észre.

Nem kéne eröltetni a jogosítványt.

2021. jún. 18. 10:21
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Elvileg egy szemmel nincs térlátás. Gyakorlatilag meg a fej apró mozdulatai miatt a szem mindig kicsit másfelé lát és az agy megtanulja, hogy ebből hogyan csináljon térbeli képet.

Egy fél szemmel élő embert nem lehet ahhoz hasonlítani, mint amikor én, a két szemmel látó, letakarom a fél szememet és hirtelen bizonytalan lesz a térérzékelésem.

2021. jún. 18. 10:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2021. jún. 18. 17:17
 9/12 anonim válasza:
88%
Nagyon sokan vannak úgy, hogy a feltett kérdésre lövésük sincs hogy mi a válasz, de belebetegednének ha nem írhatnák le hozzá a kutyát nem érdeklő triviális szösszenet-frázis ökörségeiket. Nekik ajánlom, hogy fárasszák a családtagjaikat a zsenialitásukkal, ne fertőzzenek össze mindent. A kérdésedre a válasz, hogy lehet jogosítványod. 25 éve vezetek így balesetmentesen. A térlátás egy két szemmel látó de próbából fél szemét becsukó embernek nem ugyan az, mint az évek óta fél szemmel látó embernek.
2021. jún. 24. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
12%
#9 félszemű frusztráltka, ez itt egy nyilvános fórum, mindenki azt ír be, amit akar, ameddig nem sérti a szabályzatot. Amúgy elég szomorú, hogy a szabályok engedik, hogy egyesek fél szemmel vezethessenek, fokozott balesetveszélynek téve ki másokat. Egyszer csapsz el valakit, utána nem hivatkozhatsz a félszeműségedre.
2021. jún. 25. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!