Mikor előttetek kb. 100 méterre van egy kereszteződés, hogyan lassítotok le? Motorfékkel + fékkel, vagy kiveszitek üresbe, hagyjátok gurulni a kocsit és ha kell még fékeztek?
Figyelt kérdés
2021. jún. 17. 11:07
11/18 anonim válasza:
Mindig motorfék és a végén fékezek bele, majd ha már leesett a fordulatszám.is kinyomom a kuplungot. Motorféknék nem fogyaszt az autó üzemanyagot, 1-2 dl-t számíthat a fogyasztásban 100 km-en (talán), ha ahol lehet, motorfékezel. Mindig szoktam csodálkozni, hogy mások sietnek a piros lámpa alá állni, én meg osonok, hátha zöld lesz mire odagurulok. Van amikor bejön, van amikor nem.
Persze van, hogy a mögöttem lévő miatt nem tudok "osonni", mert tol előre, biztos nem néz előre, hogy piros a lámpa, minek sietni.
12/18 anonim válasza:
10: 20 ezerből kijön az egész szett mivel régi swift lol buktad
11: osonj nyugodtan én sose nézem a tükröt had izzon a majom a leviben
13/18 anonim válasza:
12-es, még jó, hogy mindenki régi stifttel jár. :-) Persze a 20.000 még mindig nem nulla, de úgy látszik, aki régi stifttel jár, mindenki két kézzel szórja a pénzt, akkora nagy király. :-)
14/18 anonim válasza:
ez így igaz irigyelnek is minket
15/18 anonim válasza:
Azt felejtik el a motorfékfetisitszták, akik szerint az autó nullát fogyaszt, hogy a többletfogyasztást mindig az okozza, ha feleslegesen surlódik fém a fémen. Azaz, ha egy motort 1500-2000/perc fordulaton pörgetnek (motorfék) ahelyett, hogy 750-en ketyeghetne. Alapjáraton óránként fél liter a fogyasztás. Viszont a motorfék nagyon hamar elveszi a lendületet. Ha csak nem kifejezetten mérsékelt lassulás a cél, sokkal gazdaságosabb a kigurulás üresben.
17/18 anonim válasza:
#15-höz csatlakoznék. Nincs egyértelmű válasz arra, hogy mit kell használni, a helyzet határozza meg. Nagyon sokféle eset van erre, csak az általad felírt szituációra 4 további esetet tudnék mondani amiket másképp kell kezelni. Ki kell tapasztani, hogy mit tud az autód, sokat kell vezetni és folyamatosan gondolkozni közben, hogy mit tudnál jobban, logikusabban csinálni.
18/18 anonim válasza:
na ez 1 jó válashz megadom a 100 % ot de a többieket ugy dislikeoltam h még a hokizástól se lesz jobb életöük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!