Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha emelkedő tetején egy stop...

Ha emelkedő tetején egy stop tábla van azt hogy oldjatok meg?

Figyelt kérdés
2021. jún. 14. 08:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Kézifék aztán kuplung + gáz, kézifék kienged. Csak ahogy tanultad, könnyedén, lazán.
2021. jún. 14. 09:13
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mit kellene megoldani,?

Lekell szerelni vagy letakarni.

Elég furcsa hogy szinte senki nem tud kézi fékkel megállni és elindulni.

2021. jún. 14. 09:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Van visszagurulásgátló az autómban, ami pár másodpercig megtartja akkor is ha felemeltem a lábamat a fékről. Ha tovább kell állni, akkor elektromos kézifék be és automatikusan old, amikor indulnék. Újabb autókban ezek már kényelmes dolgok.

Régebbi, hagyományos mechanikus kéziféknél kicsit kényelmetlenebb, de ugyanúgy megoldható. Mikor én tanultam vezetni, még volt rutinvizsga. Ott az egyik feladat volt az emelkedőn kézifékes indulás. Gondolom valamilyen formában ezt most is oktatják, gyakoroltatják az oktatók.

2021. jún. 14. 09:35
 14/22 anonim ***** válasza:
27%
Neki megyek, mi a faszt áll az utamba !
2021. jún. 14. 10:47
 15/22 anonim ***** válasza:
80%

Meg kell tanulni a kézifékes indulást, és akkor bárhol, bármikor "meg tudod oldani". A kéziféknek nincs időkorlátja, ha szükséges pár másodpercre is be lehet húzni, semmi baja nem lesz.

"Ha esetleg jön autó akkor kuplung gazzal tartjatok

Vagy fekkel álltok?"

Csúsztatott kuplunggal tartani az emelkedőn az autót igazi barbár szokás. Pocsékolod az üzemanyagot, koptatod a kuplungot, ha huzamosabb ideig csinálod le is égeted. A fék való erre.

"Gondolom valamilyen formában ezt most is oktatják, gyakoroltatják az oktatók."

Nem feltétlenül. Rutinvizsga nincs, sokan egyből a forgalomba kezdenek. Ha az oktatás során nem kerül ilyen helyzetbe a tanuló (pl. aki sík vidéken tanul), akkor nem kerül elő az emelkedőn indulás.

2021. jún. 14. 11:03
 16/22 anonim ***** válasza:

Naná, hogy kézifékkel! Sokat járok olyan helyen, ami tele van alattomos kereszteződésekkel, amik előtt max egyesben megy fel az autóm az emelkedőn (20% meg a felettiek), aztán hiába kúszok kijjebb (stop vagy jobbkezes, tök mindegy), akkor se látni érdemben sokat a keresztező útból, tükröt nem raktak ki vagy rossz szögben áll, és még kézifékkel is nehéz elindulni, mert poros, kavicsos a széttöredezett aszfalt. :D Ajánlom kipróbálásra! ;)

De normálisabb helyeken is szívesen használom a kéziféket, mert kényelmes.

2021. jún. 14. 11:03
 17/22 anonim ***** válasza:

"Nem feltétlenül. Rutinvizsga nincs, sokan egyből a forgalomba kezdenek. Ha az oktatás során nem kerül ilyen helyzetbe a tanuló (pl. aki sík vidéken tanul), akkor nem kerül elő az emelkedőn indulás."

Azta, nem mondod! ;) Nem feltétlenül a rutinvizsgára gondoltam. Hanem hogy a forgalomban is lehet olyan szituáció a vezetési órák alatt, hogy kézifékkel kell indulni. Legalább egyszer azt gondolom (remélem), hogy szóba esik. Nyilván az Alföldön nehezebb ezt gyakorolni. De ott is csak akad valami kisebb mesterséges domb, felhajtó, ahol legalább egyszer ki lehet próbálni. Én Pácsen tanultam vezetni. A vizsgaútvonalak között is van nem egy meredek, hegyi utca, ahol muszáj a kézifékes indulást gyakorolni. Ha nem a rutinpályán, mint annak idején, legalább ott.

2021. jún. 14. 11:41
 18/22 anonim ***** válasza:

#17: Azért írtam így, mert én Pesten tanultam és nekem szóba sem került a kézifékes indulás.

Úgy kaptam meg a jogsit, hogy soha nem csináltam emelkedőn indulást, magamtól kellett megtanulnom.

2021. jún. 14. 12:04
 19/22 anonim ***** válasza:

ez az a pillanat amikor muszáj odagyilkolni sajnos a kupliungnak )kézi vált)

lendületből mész amikor jön a stop tábla üres ben gurulsz lelassit az autó és berakod 1-esbe amikor már majdnem megáll és csusztatot kupungan mész a stop tábláig majd kézifék be ha senki nem jön kövér gáz csusztatás kéti fék ki és indulás .....égeti a tárcsát rendesen de muszáj mert hátra esel

2021. jún. 14. 12:40
 20/22 anonim ***** válasza:

Megállok, közben nyomom a féket és a kuplungot.

Ha mehetek akkor leugrok a fékről, rá a gázra és közben elengedem a kuplungot.

Egy pillanat alatt el lehet vele indulni, viszont pontosan kell hozzá ismerni az autód és kell némi vezetési rutin.

2021. jún. 14. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!