Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A zárt sisak párásodik ha le...

A zárt sisak párásodik ha le van húzva a plexi?

Figyelt kérdés

Mennyire párásodik ősszel és mennyire tavasszal?

Van olyan márka aminek a sisakjai nem párásodnak és nem drágák?

2010. aug. 25. 16:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Mármint a plexi párásodik:D
2010. aug. 25. 17:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Párásodik. Minél hidegebb van kint, így minél nagyobb a hőmérséklet-különbség a plexid és a lélegzeted között, annál jobban párásodik.

A sisakok plexije kemény műanyagból készül, hogy strapabíró legyen, a lágy műanyagon viszont kevésbé csapódik le a pára. Ezért azt szokták csinálni, hogy a plexire belülről tesznek egy páramentesítő réteget lágy műanyagból. Nekem pl. felhajtható Grex sisakom van, ezen ki van alakítva a hely a behelyezhető páramentesítőnek, 3.000,- Ft körüli összegért tették bele.

2010. aug. 25. 17:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy olcsó zárt bukóm van és nyáron, tavasszal, ősszel egyáltalán nem párásodik.

Télen úgy 40 km/h alatt viszont két lélegzet és vége.

De olyan 45-től fölfele már egyáltalán nem párás.

2010. aug. 25. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:
párásodik bizony. meg kell tanulni egy érdekes technikát :P lefele kell kifújni a levegőt. és egy kis rést hagyj a sisakon. én igy boldogan eljárkálok hidegben.
2010. aug. 25. 22:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat.

A páramentesítő spray ér valamit? Mert azt még a szemüvegemre is tudnám használni

2010. aug. 25. 22:18
 6/7 anonim ***** válasza:
az ér a legtöbbet ha hidegben nem zihálsz mint állat a bukód alatt, hanem szépen lassan egyenletesen veszed a levegőt, én mindig így csináltam.
2010. aug. 26. 02:15
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem a siaskom állandóan párásodik ,már tökre meguntam hiába vannak nyitva a szellőzői vagy zárva vagy épp 2mm-t a plexi akkor is ... fogtam leszedtem róla most nem párásodik :P
2010. aug. 26. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!