Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy Simson és nem indul.Mi...

Van egy Simson és nem indul.Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
karburátor ki van pucolva, új a tűszelep, benzint is kap, szikra van (csak nem biztos hogy jó időben) megszakító új. Ment alapjáraton épp hogy átfordult a dugattyú (alacson alapjat volt) és egyszer csak leállt azóta akár rúgom akár tolom semmi életjelet nem látok már lassan 2 és fél hete szerelgetem és még mindig semmi, megszakító is új. Tud valaki nekem kérlek segíteni?

#Simson #motorkerékpár #Simson S51 #simson s51 nem indul
2021. jún. 12. 15:13
1 2
 1/14 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Hát tudnék, ha ott lennék a motor mellett. De mivel nem vagyok ott, ezért nem tudok.
2021. jún. 12. 20:35
 2/14 anonim ***** válasza:
AZ a baj hogy össze vissza szerelgeted , buherálod csak és nem azt ami a baja.
2021. jún. 13. 07:26
 3/14 anonim ***** válasza:

Milyen színű a gyertya?

Az okosok azt mondják "őzbarnának kell lennie"= világosbarna.

Gyújtás be kéne állítani.

2021. jún. 13. 11:53
 4/14 anonim ***** válasza:

Megszakító felső holtpont előtt 1.8mm-rel nyit. Kondi legyen kivezetve. Gyertya remélem nincs beköpve.

Úszószint:

Fejjel lefelé tartva a karbit: 27.5mm

Lógatva: 32.5mm (háztól mérve mindkettő)

Gyertya: én NGK B8HS-t használok, lényeg, hogy 260 as hőértékű vagy kicsivel afeletti legyen a gyertya és minőségi, nem hamisított. Szikra színe lila legyen, ha fehér akkor a kondi kivezetése ezt meg fogja oldani.

2021. jún. 13. 22:20
 5/14 A kérdező kommentje:
Gyerty NGK és 260 as hőérték (ez is új ma raktam bele, most beindul) B8HS igen, de beindul most csak kihagy, magas fordulatojn nem de alacsony fordulaton kihagy, és hidegen tolni kell. erre valami megoldás?
2021. jún. 14. 16:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Az alacsony fordulat az alapjárat lesz már, állits rajta.

16N3- kis csavar koppra betekerve - 3 teljes fordulat ki

Levegőcsavar: koppra betekerve -1.5 fordulat ki

Ezután üzemmelegre motorozod és addig tekered be óvatosan a kis csavart, míg a legmagasabb fordulatot nem kapod. Onnan a levegőcsavarral játszadozhatsz.

16N1: probléma az, hogy ez sokkal egyszerűbb megoldás és nekem gondot jelent a beállítása, szóval ennél a típusnál nem tudok sajnos segíteni.

2021. jún. 14. 21:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Kár mert nekem 16N1-es karbiim van
2021. jún. 14. 22:51
 8/14 A kérdező kommentje:
De most jó, csak ha felmelegszik kicsit elmegy a szikra
2021. jún. 16. 15:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Aztán most meg szaggat, akadozik húzok neki gázt és akadozik
2021. jún. 16. 19:18
 10/14 anonim ***** válasza:

Amennyiben s51 es a simsonod akkor gyárilag nem 16N-1 es karburátorral szerelték tudtommal, hanem 16N3-assal valószínűleg ez lehet a baj, amennyiben mégsem akkor: kondenzátor, vagy gyújtás oldali szimeringre tippelnék.

A gyújtás (időpont és megszakítóhézag) valamint a karburátor is megfelelően van beállítva?

2021. jún. 16. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!