Kellett már szólnotok a piros lámpánál elől álló autósnak, hogy menjen el a vonalig, mert nem vált át a lámpa?
Harmadik voltam a sorban, a lámpa csak nem akart átváltani, már 2* volt zöld a keresztirányú forgalomnak és 2* a gyalogosoknak.
Kiszállok az autóból, látom az első autós "fényév" távolságra áll a vonaltól...
Előtte meg az aszfalton a kivágás a detektornak.
Értem, hogy a kérdés a detektorokról szól, azt meg nem feltétlenül tudja az arra járó, hogy ott detektor van, ami amúgy elég ritka jelenség is nálunk.
Viszont, ami gyakori, hogy a vonalakat úgy festik fel, hogy onnan már nem lehet látni a lámpát, és ezzel tulajdonképpen ránevelik a közlekedőket arra, hogy távolabb álljon a vonaltól.
11
A világ sok országában a kereszteződések túloldalára teszik a lámpákat. Nem tudom, nálunk ez miért nem jut eszébe senkinek.
Nekem ezzel csak az a bajom, ha előre gurulok a vonalig akkor nem látom a lámpákat az autó tetejétől. kb min 3 méterrel a vonal előtt kell megállnom. Ha meg esetleg észreveszem, hogy érzékelős a lámpa akkor bizony vissza kellene tolatnom, miután átgurultam az érzékelőn.
Még nem voltam ilyen esetben, felénk nincs ilyen.
Volt már, hogy kiszálltam előrebattyogtam szólni.
Meg robogóval es biciklivel sokszor nem is érzékelnek ezek, szóval jelezni kell az autosnak, hogy álljon rw ő a hurokra, különben mem megyünk sehova.
Akik lepontozták a 13-as válaszom, hogyan nézik majd a lámpát ha az autó tetővonalától nem látni. És hiába hajolok előre a kormányra akkor sem látom, a vonalig gurulok.
Nincs tető ablak, meg a lemezen sem látok át.
16
Bizonnyára azért, mert a legtöbben előrehajolunk -bármennyire kényelmetlen is-, ha már ilyen "okosan" tervezik meg nálünk a lámpákat.
-"Hú de örülök" mikor valaki 3 m-re áll meg a lámpától, majd váltásnál kezdi el keresni a sebességet, s egy zöld alatt 3 kocsi megy át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!