Egyébként nálunk vizsgán abszolút lehetett tükörből, sőt, főleg az volt, aztán a végén, mikor az autó már jóformán egyenest ment, akkor KELLETT hátranézni, hogy mikor érjük el a falat, hogy ne koppanásig menjek. De jelzem, én Ausztriában tettem le a jogsit, itt lehet kicsit más.
2021. jún. 11. 20:04
12/21 anonim válasza:
Igazából nem értem a kérdést, mert a kérdező szempontjából nem tökmindegy?
Ő úgyis megmagyarázza hogy nem kell meg ő tükörből tolat. De akkor mi a búbánatnak kérdez bármit, ha úgyis megvan rá a maga válasza?
2021. jún. 11. 21:26
13/21 anonim válasza:
2000-ben vizsgáztam vezetésből. Nekem is még így tanították, vizsgán ez volt az elvárás, hogy hátra kellett nézni.
Manapság persze nagyon kevesen csinálják így a gyakorlatban. Hiszen a legtöbb autónál nem látni ki jól. Nagyok a holtterek, a kis lőrésszerű ablakok jöttek divatba. Így nem csoda, hogy a tükrökből jobban és kényelmesebben hátra lehet látni. Ha van radar, kamera, akkor ez még inkább igaz.
2021. jún. 11. 21:26
14/21 Beviz Elek válasza:
Nem, nem új dolog. 2009-ben rutinvizsgán hátrafordulva kellett tolassak. Én is mindig tükörből tolatok, csak a jogsizás idején forgolódtam.
2021. jún. 11. 22:04
15/21 anonim válasza:
Igazából aki nagyon sokat vezet, és sokat kell tolasson szűk helyeken, az tudja, hogy hátrafordulással nem is lehet beállni tolatva rendesen sehova, hanem a külső tükröket kell használni.
2021. jún. 11. 23:03
16/21 anonim válasza:
Szerintem megszokás kérdése amúgy. Én apukámtól azt láttam, hogy hátranéz, így is tanították, így is vizsgáztam, azóta is így tolatok, tükröket meg max oldalt lejjebb lévő dolgok kukkolására használom. Szerintem nem tudnék 100%-ban csak tükrökből magabiztosan tolatni, véleményem szerint sokkal kevesebbet lehet látni így, illetve enyhén torzítja a távolságokat is.
2021. jún. 11. 23:49
17/21 anonim válasza:
Régen még nem volt az autókon jobb külső tükör, ezért kötelező volt a vizsgán hátrafordulni. A tükör hiányában nem is igazán lehetett másképp. Valószínűleg ez megmaradt mostanáig.
2021. jún. 12. 06:12
18/21 anonim válasza:
10 beesési és visszaverődési szögeket ismételd majd át, aztán gondold újra! (azért remélem, sávváltáskor kinézel oldalra - és, ha igen, akkor miért, ha ugyanazt látod a tükrökben, ha nem, akkor meg hajjajjaj)
2021. jún. 12. 07:02
19/21 anonim válasza:
Most ezen mit kell rugózni? Régen úgy tanították, nem volt annyira jó full jó tükrök, kamera és tsi. még nem is volt. Valahogy meg kellett oldani.
Néha olyan, mintha Ufók járnának a társadalomban...
2021. jún. 12. 08:10
20/21 anonim válasza:
Én is mindig hátrafelé nézve tolatok, kivéve, ha valami hosszú, keskeny bejáró van, ott praktikusabbak a tükrök.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!