Megoldható valahogy, hogy egy nyár alatt jogsit szerezzek?
Már rég meg akartam szerezni a jogosítványt, de eddig mindig eltolódott. Nyelvvizsga, érettségi, messzi egyetem...nem volt időm, energiám belevágni és eddig nagy szükségét se éreztem (évi 1-2 alkalmat leszámítva). Most viszont eljutottam ahhoz a ponthoz, hogy nagyon nagy gond, hogy nem tudok vezetni (szakdolgozat megírásához és gyakorlatokhoz olyan helyekre kellene majd eljutnom, ami másképp nem megközelíthető)
Mennyi idő nagyjából ez az egész folyamat, mire mennyi időt számoljak?
A kreszt már elkezdtem tanulni (KRESZ TV youtube-on + Pető Attila új könyve), olvastam olyat, hogy valaki egy hét intenzív tanulás után megcsinálta. Online kreszként akarom majd megcsinálni. Bízok benne, hogy júniusban már letudom a kresz részét.
Vezetni csak nyáron tudnék (legalábbis a nagy részét ekkor kellene). Szorgalmi időszakban messze járok egyetemre, ritkán lenne lehetőségem hazaugrani vezetni.
Néztem, hogy vannak olyan iskolák, ahol van gyors vezetés drágábban (amit néztem ott 4 hetet írtak). Nyáron rugalmas lennék, ha az oktatónak jó, akkor tudnék menni (kivéve júliusban 2 hétig biztos nem tudnék menni).
Még egy olyan variáció jutott eszembe, hogy lehetséges X órát egyik iskolánál vezetem le, Y órát pedig egy másiknál?
Ha most azonnal elkezded és szerencséd van (minden elsőre sikerül, hamar kapsz jó oktatót), akkor szeptember-október környékére meglehet.
Ugye alapból nagyon leterheltek az oktatók, főleg nyáron, ráadásul most a covidpara után is valószínűleg sokan most fogják elkezdeni. Tehát valószínűleg 1-2 hónapot várnod kell majd szabad oktatóra.
Erre konkrétan csak az tud válaszolni, aki a gyakorlati oktatód lesz.
Az elméleti részt viszonylag rövid idő alatt meg lehet tanulni, de már ott is lehet, hogy a vizsgára heteket kell várni.
A gyakorlati oktatás meg nagyon sok iskolában lassan halad (kevés oktató, sok tanuló), vidéken esetleg jobb a helyzet, de az se biztos.
Elméletileg meg lehet egy nyáron szerezni a jogosítványt, de a gyakorlatban erre kicsi az esély.
Meg kell beszélni az iskolával, az oktatóval, de már régen el kellett volna kezdeni az elméletet regisztráltan tanulni, azzal is időt spórolva.. ha ma beregisztrálsz, lehet már csak júliusra kapsz időpontot a KRESZ vizsgára.
Onnantól meg már hatványozottan nehéz, de tőled, és az oktatótól függ, mások példája nem érdekes.
Elvileg nem, gyakorlatilag: van az a pénz.
KRESZ-t gyorsan letudhatod, ez nem probléma, de oktatót nem kapsz utána, és ha mégis, akkor heti 1-2 alkalomra csak. Viszont biztosan lehet extra költségért kivételes eljárásban részesülni az iskolán belül.
A kreszt megcsinálhatom bármelyik autósiskolánál vagy ott kell majd vezetnem is?
Tehát most elég, ha találok egy autósiskolát, ahol megcsinálom a kreszt vagy már egyből a vezetéssel is kalkulálnom kell a választásnál?
Az iskolaból átjelentkezés tovább bonyolítaná a helyzetet.
Megoldható az is, de azzal is telne az idő, napokat, de akár heteket is jelebthet az iskola váltás.
Online KRESZ tanulásnál amúgy lenyegtelen az iskola, de kötelező, a vezetésnél meg konkrétan a gyakorlati oktatón múlik, hogy mikor vállalja a tanítást - ezt kellene megérdeklődni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!