Miért társadalmi mérce az hogy kinek milyen autója van?
Státuszszimbólum, szinte minden társadalmi rétegben.
Ha szerelmese is lenne pl az 1200-es zsigáknak, se hinném, hogy egy fog implantátumokkal foglalkozó klinika tulaja zsigulival járna a melóhelyére.
Havi 1x esetleg, de üzemszerűen kizárt.
Azért mert más társadalmi rétegek más autót engedhetnek meg maguknak. Nyilván mindenki igyekszik "többnek tűnni" fentebb pozícionálni magát.
Olyan szempontból félrevezető a kérdező, hogy az általa felvázolt helyzetek elferdítettek és nem fedik a valóságot.
Például sokan vásárolnak hitelre autót, akiknek megvan az adott összeg is rá. Csak befektetve másba és adott esetben azt mondja, többet hoz az ott maradó pénz, mintha kiveszi és elkölti rögtön autóra.
Aki régi autóval jár az megint egy más téma. Mert azért valljuk be nem ugyanaz aki OT-s szinten rendben tartja, kiállításokra jár vele, meg nem ugyanaz amikor a kisebbségek jönnek-mennek a lefingott ezeröcsivel.
"Üzleti életben, vállalkozásban komolyabban vesznek"
Ez igaz, de a társadalom nagyobbik része nem milliárdos vállalkozó üzletember. Én is egyszerű alkalmazott vagyok. Van egy 16 éves autóm (soha el nem adnám) és van egy 3 éves amit újonnan vettem (nem hitelre). Igaz az újabb se egy méregdrága presztízsautó. Csak egy egyszerű alsóközépkategóriás kocsi, de átlagon felüli motorizáltsággal és felszereltséggel. Nekem sokkal jobban bejönnek az olyan autók, amik kifelé nem hivalkodóak, de akár a menettulajdonságukkal, akár a kényelmükkel tudnak meglepetést okozni. A 16 évessel sem érzem sehol cikinek megjelenni. Igaz nem a milliárdosok klubjába járok és nem vagyok magamutogató se. Leginkább munkába és boltba járok, oda teljesen megfelel. Senki nem nézett le emiatt. Igaz soha nem akartam többnek mutatni magam, mint aki vagyok. A hazugságok előbb-utóbb úgyis kiderülnek. Így állok hozzá másokhoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!