Miért nem várják meg, míg kifutnak a régi rendszámok?
Azt viszont nem értem, hogy az első két betű miért vagy csak magán-, vagy csak mássalhangzó lehet, föltéve, hogy jól értettem.
Egyébként, amikor a jelenlegi változatot bevezették, vizsgáztatáskor ki kellet cserélni a régi rendszámot újra. "Természetesen" a tulaj költségén. Ezt a költséget most a népnyúzó kormány miatt megtakarítjuk.
Azt én sem értem. Végre kitalálnak valamit, ami talán elég lehetett volna hosszú távon a sok lehetséges kombináció miatt (41 millió, ha minden betűt használunk), erre megfelezik. Persze 25 millió (vagy mennyi jön ki így) is rengeteg ideig elég, de ha egyszer majd gondolnak egyet és a régieket is le kell cserélni (idővel úgyis mindenkinek ilyen lesz, ahogyan a ma forgalomban levő autók nagy részének EU-s rendszáma van, pedig nem kellett leváltani), akkor ez sem tart örökké. Valószínűleg nem akarják, hogy értelmes szavakat lehessen belőlük létrehozni: lusták letiltani az olyan kombinációkat, mint amiket jelenleg is tiltanak (ez egészül ki olyanokkal, mint a férfi nemiszerv, az örökítőanyag és a homoszexuális csúnyábbik alakja).
"Azt viszont nem értem, hogy az első két betű miért vagy csak magán-, vagy csak mássalhangzó lehet, föltéve, hogy jól értettem."
Hogy ne jusson valakinek még véletlenül sem értelmes, furcsa szó rendszámként. Pl. "ka ki", "pi n*", "bu z*", stb. Két mássalhangzó, vagy magánhangzó egymás után ezt kizárja.
Ez az egyetlen logikus magyarázat, csak éppen alaptalan. A jelenlegiben is vannak olyanok, amiket nem adnak ki (bár elég vicces, hogy a SEX-en túl már nem tudtak gondolkodni, így születtek olyanok, mint GAY, vagy JEW), ezt az új rendszerben is meg lehetne csinálni. Persze egyelőre nem fogjuk észrevenni, hogy nem adnak ki MSH-MGH-t egymás mellé, ha pedig majd 20-30 év múlva szorul a hurok és kevés lesz a jelenlegi mennyiség, akkor egy tollvonással el lehet intézni, hogy mégis adjanak ki ilyeneket.
#17:
Nincs ilyen. Mármint, hogy az AH és a HH tilos lenne.
A HH már csak azért sem, mert az konkrétan Hamburg város.
Német rendszámok:
[link] -innen a következő megjegyzés:
"Az úgynevezett "barna" kombinációk nem használhatóak: HJ (Hitlerjugend), KZ (Konzentrationslager), NS (Nationalsozialismus), SA (Sturmabteilung), SS (Schutzstaffel)."
és
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!