Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért cserélik ki a régi...

Miért cserélik ki a régi rendszámot új eusra?

Figyelt kérdés
Nem volt tulajváltás mialatt megváltozott, nem volt kopott se. Valami szabályozás van/volt vagy csak valakinek ez a vágya mert a régi mondjuk "ciki"?
2020. jan. 16. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Nem volt kivonva az autó a forgalomból?

Ha kétszer elveszitk a rendszámot, akkor is újat kap.

Tulajdonosváltás miatt nem szokták cserélni.

Nekem ugyan már EU-s, de elég régi J-s rendszámom van. Nem cserélném le újabbra, ha nem muszáj. Inkább büszke vagyok rá, hogy nem P-s, R-es rendszámom van egy régebbi típuson, mint a rengeteg vagonszámra behordott import autón.

2020. jan. 16. 15:27
 2/6 D. Brasco ***** válasza:
77%

-elhagyták kétszer valamelyik rendszamot,ekkor muszaj uj rendszamra cserelni a regit

-a tulajnak olyan kedve vokt hogy eu-sra cserelteti

Kb ennyi a lehetseges magyarazatok száma

2020. jan. 16. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Átíratásnál "divat" új rendszámot kérni sokaknak. Amúgy szerintem is felesleges, ami autókat nem újonnan vettünk arra is kérhettünk volna új rendszámot átíratáskor.
2020. jan. 16. 17:19
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Nyilván valakinek nem tetszett a régi fajta, vagy agyon volt már kopva a rendszámtábla, vagy koccanva volt az autóval és megrongálódott a rendszám, az autó fel lett újítva, rendbe lett téve és gondolta hogy egy szép új friss rendszám jobban nézne ki rajta. Sokan új rendszámot igényelnek mert mégis "új" autó közbe több éves használt kitudja milyen romhalmaz vagy egy szépen felújított vagy vigyáztak rá autó. De simán lehet az is hogy elvesztették, vagy lelopta valaki. Igen hogy ez az új P vagy R rendszám többnyire az ideimportált autókra jellemző honosítás miatt például.

De lehet viszonylag régi vagy akár veteránon is rendszám. Ugye az OT rendszám amit a teljesen gyári autókra adnak ami már veterán azt nem az EU-s szabvány változatban gyártják le, ahogyan a magán rendszámokat sem ami nem autóhoz hanem emberhez tartozik például ha te úgy döntesz hogy az autódra magán rendszámot teszel azt igényled és ha cseréled az autót akkor átrakhatod másikra is. Persze nem úgy hogy átrakod a másik keretbe és jóccakát hanem ennek is megvan a maga hivatalos útja. Ugye amiről lekaptad arra nyilván nem azt teszed vissza amivel megvetted és amivel régen volt nyilvántartva mert azt leadtad és arról a rendszámról lekerült az autó, hanem arra igényelsz új rendszámot ami nyilván az új R-est fogja megkapni még ha azon az autón mondjuk A-val kezdődő rendszám volt valamikor a maga idejében akkor is. Ahogyan ha neked van egy régi Trabantod például ami valamikor ki lett vonva a forgalomból a rendszáma le lett adva azóta valószínűleg meg is lett semmisítve. Az autód szépen felújítottad és mondjuk nem akarsz rá OT-t akkor marad a hagyományos rendszám ami ilyenkor már az új EU-s rendszámot fogja jelenteni.

Ennyire egyszerű a dolog. Ennyi féle választ lehet adni a kérdésedre.

Ha arra vagy igazán kíváncsi hogy kötelező-e vagy sem akkor nem kötelező, sosem volt az.

Egyébként akinek J-vel kezdődő rendszáma van azok közt már vannak EU-s változatok is. Amennyire tudom ami JC az még a régebbi szabvány Ami már JD az már az EU-s. Mindkét autóm J-s rendszám az egyik 2003 as autó és JB-vel kezdődik a rendszáma. A másik 2004-es illetve akkor lett forgalomba helyezve Magyarországon a papírjai szerint és az már a JD rendszámot kapta. Akkor pár vége utánajártam ennek és akkor láttam ilyen választ egy fórumon hogy a JC még a régi szabvány volt a JD már az új EU-sváltozat.

2020. jan. 16. 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
Vannak balhés ex tulajok, ilyen esetben nem hülyeség az új rendszám.
2020. jan. 17. 00:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat
2020. jan. 17. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!