Miért nem várják meg, míg kifutnak a régi rendszámok?
2021. jún. 2. 13:36
1/19 anonim válasza:
Mert az OT rendszámok jóval hamarabb kifogynak. Nem csoda, hiszen azokból összesen 9.000 lehetőség van a jelenlegi OT-12-34 formátum mellett.
2/19 anonim válasza:
Majdnem teljesen ki fognak futni. Már az S második felénél járunk. Marad az T, V, Z. Nagyon helyes, hogy nem akkor kezdenek el vakarózni, ha már elfogytak a kiadható rendszámok. Ha autót veszel, gondolom te sem örülnél neki, ha kivártad azt a pár hónapot amíg legyártották az autódat, megjött és még további fél évet kellene várni hogy kitalálják, hogy milyen rendszámot is adjanak rá, addig meg rohadna valami telephelyen.
3/19 A kérdező kommentje:
Az oké, a tervezet megvan, de akkor azután kezdenék bevezetni amikor kifutott a régi
2021. jún. 2. 14:02
4/19 anonim válasza:
OT rendszámok miatt, ahogy #1-ben is leírtam.
5/19 A kérdező kommentje:
Ezt egyébként csak így egyben tudják kivitelezni, vagy csak az ésszerűség kedvéért váltják mindkét típust?
2021. jún. 2. 14:11
6/19 anonim válasza:
Én az nem értem, miért nem kezdik előlről olyanokkal amik már be lettek vonva?
7/19 anonim válasza:
#6 Nem lennénk vele előrébb. Amúgy is elavult a 3 betű 3 szám (ráadásul a 4-3 sokkal több kombinációt biztosít).
8/19 anonim válasza:
"Az oké, a tervezet megvan, de akkor azután kezdenék bevezetni amikor kifutott a régi"
Ezzel az a baj, hogy a rendszámokat nem központilag adják ki. Mármint úgy értem, hogy minden okmányirodában bekészleteznek valamennyi darabot. És ezek nem mindenhonnan egyszerre fogynak ki. Így eddig is voltak átfedések. Volt ahol már az S-t osztották, máshol pedig még volt készleten R-ből.
Itt sem arról van szó, hogy 2022 július 1-től kizárólag mindenhol az új rendszámot adják, a készleten lévő V és Z-s rendszámokat pedig bezúzzák. Azokat is ki fogják adni, emellett már lesz ahol az új rendszerűt osztják. Az újak pedig legkorábban 2022 július 1-től kerülnek kiadásra.
9/19 anonim válasza:
én csak azt nem értem miért is várnak vele addig... amúgy nekem abból van elegem, hogy rengeteg szutyok huszonéves kocsi szaladgál s-es rendszámmal... irritál a sok innen-onnan behozott szutyok. A határon át se engedném bizonyos kor fölött és állapot alatt...
10/19 anonim válasza:
Okos lenne nagyon megvárni, hogy egy betű se legyen, persze :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!