Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem várják meg, míg...

Miért nem várják meg, míg kifutnak a régi rendszámok?

Figyelt kérdés

Új rendszám jön jövő évtől.

[link]

2021. jún. 2. 13:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Mert az OT rendszámok jóval hamarabb kifogynak. Nem csoda, hiszen azokból összesen 9.000 lehetőség van a jelenlegi OT-12-34 formátum mellett.
2021. jún. 2. 13:40
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem teljesen ki fognak futni. Már az S második felénél járunk. Marad az T, V, Z. Nagyon helyes, hogy nem akkor kezdenek el vakarózni, ha már elfogytak a kiadható rendszámok. Ha autót veszel, gondolom te sem örülnél neki, ha kivártad azt a pár hónapot amíg legyártották az autódat, megjött és még további fél évet kellene várni hogy kitalálják, hogy milyen rendszámot is adjanak rá, addig meg rohadna valami telephelyen.
2021. jún. 2. 13:58
 3/19 A kérdező kommentje:
Az oké, a tervezet megvan, de akkor azután kezdenék bevezetni amikor kifutott a régi
2021. jún. 2. 14:02
 4/19 anonim ***** válasza:
89%
OT rendszámok miatt, ahogy #1-ben is leírtam.
2021. jún. 2. 14:09
 5/19 A kérdező kommentje:
Ezt egyébként csak így egyben tudják kivitelezni, vagy csak az ésszerűség kedvéért váltják mindkét típust?
2021. jún. 2. 14:11
 6/19 anonim ***** válasza:
12%
Én az nem értem, miért nem kezdik előlről olyanokkal amik már be lettek vonva?
2021. jún. 2. 14:23
 7/19 anonim ***** válasza:
89%
#6 Nem lennénk vele előrébb. Amúgy is elavult a 3 betű 3 szám (ráadásul a 4-3 sokkal több kombinációt biztosít).
2021. jún. 2. 14:30
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az oké, a tervezet megvan, de akkor azután kezdenék bevezetni amikor kifutott a régi"

Ezzel az a baj, hogy a rendszámokat nem központilag adják ki. Mármint úgy értem, hogy minden okmányirodában bekészleteznek valamennyi darabot. És ezek nem mindenhonnan egyszerre fogynak ki. Így eddig is voltak átfedések. Volt ahol már az S-t osztották, máshol pedig még volt készleten R-ből.

Itt sem arról van szó, hogy 2022 július 1-től kizárólag mindenhol az új rendszámot adják, a készleten lévő V és Z-s rendszámokat pedig bezúzzák. Azokat is ki fogják adni, emellett már lesz ahol az új rendszerűt osztják. Az újak pedig legkorábban 2022 július 1-től kerülnek kiadásra.

2021. jún. 2. 14:39
 9/19 anonim ***** válasza:
51%
én csak azt nem értem miért is várnak vele addig... amúgy nekem abból van elegem, hogy rengeteg szutyok huszonéves kocsi szaladgál s-es rendszámmal... irritál a sok innen-onnan behozott szutyok. A határon át se engedném bizonyos kor fölött és állapot alatt...
2021. jún. 2. 14:46
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Okos lenne nagyon megvárni, hogy egy betű se legyen, persze :))
2021. jún. 2. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!