Dízel autó szakértők figyelek! A megjegyzésben felsorolt autók közül melyik motor ami a megbízhatóbb, olcsóbb alkatrészek hozzá, olcsóbb fenntartású?
-Ford focus 2007-2009 1.6 TDCI
-Opel astra H 1.7 CDTI 2007-2009
-Citroen c4 1.6 HDI 2006-2009
-Peugeot 407 1.6 HDI 2006-2008
-Skoda octavia 1.9 PDTDI 2006
-Alfa romeo 156 1.9 JTD 8V 2005
-Alfa romeo 159 1.9 JTD 8V / 16V 2006-2008
#12, ezt most kicsit nem értem...
A saját autómban is van DPF. Nem írtam olyat, hogy "félni kell tőle, mint a tűztől". De sokaknál úgy tapasztalom, hogy ez szempont, főleg idősebb használt bizonytalan előéletű kocsiknál.
Igen, ki tud regenerálni simán akár városban is, ha kicsit odafigyelnek rá és nincs állandóan félbeszakítva a folyamat. Egy szóval nem írtam olyat, hogy nem így lenne. De a regeneráció soha nem 100%-os, mert mindig marad vissza valamennyi hamu. A korom nem ég el maradéktalanul, tökéletesen. Ennek az a következménye, hogy ha optimálisan is használják egész életében az autót, a filter élettartama véges.
Új autónál még sokat, sok évig ki fog tartani. De a kérdésben vaskosan tízen éves használt autók szerepelnek. Nem túl nagy öröm, mikor megveszi az ember ezeket sok százezer km-rel, a többedik tulajdonostól és kiderül, hogy azonnal foglalkozós a filter.
Ha mindenképp 15 év körüli dízel van kilátásban szerintem megfontolandó az egyszerűségre, kevesebb hibalehetőségre való törekvés. Új, vagy fiatal autónál nyilván más szempontok az elődlegesek. De te tudod...
Köszönöm a kioktatást, kizárólag autópályán közlekedek, gyakran napi 500 km-es utakon, nem véletlenül vettem új dízelt néhány éve. Ja és ráadásul biturbós, természetesen DMF-fel szerelt amiktől állítólag szintén rettegni kell egyesek szerint. És egyben sajnálom hogy részedről ennyire félreérthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!