Mikor lehetett egy viszonylag fiatal autónak 11 tulajdonosa?
Egy 7 éves prémium autóról van szó.
Eddig 11 tulajdonosa volt. Ez hogy lehet? Talán lízingelve volt többször is?
Kérlek szépen.
Akkor, ha lopták, új, hamis papírokat gyártottak neki, és több emberen keresztülfuttatták az autót, hogy mintegy megnyújtsák a "követési távolságot" maguk után, ha a rendőrök nyomoznak utánuk.
Lehet, hogy volt mikor egyszerre több tulajdonosa volt, nem egyszerre (ha az egyik tul. anno meghalt, és 4 gyereke örökölte, és aztán eladták egy embernek, akkor az máris 6 tulajdonos a múltban).
Vagy kereskedők adogatták egymásnak, míg valamelyik túl nem tudott adni rajta.
Vagy vmi nem stimmel az autóval és ide-oda kellett adogatni. Akár bűntény is állhat mögötte, nem csak műszaki ok.
Nekem mindenesetre nem kéne, az biztos.
Nagyon egyszerűen:
1. tulaj a szalon. 2. tulaj a bank (hitelre vették), 3. tulaj a hitelező. Tehát eddig annyi történt, hogy a vevő nevére került, de már 3 tulajnál tartunk. Ő eladja kereskedésbe (4.), ahonnan hitelre veszik meg (5. ismét a bank, 6. a hitelező). stb
Ilyen tuti nincs, nekünk szinte mindig újonnan van hitelre kocsink, de csak mi vagyunk a tulajai. Már aforgalmi is úgy jön, hogy mi vagyunk a tulajok. A bank csak a törzskönyvet letétezi, hogy ne tudj kereskedni vele. De nincs olyan, hogy többen vagytok tulajdonosok emiatt.
#5 Ez csak akkor állja meg a helyét, ha mindig is magyar forgalomban volt. Ha külföldről behozott, akkor ott lesz egy, azaz egy eredetiség vizsga, amit a nepper csináltatott. Lehet kint volt előtte szintén vagy 5-6-10 tulaj.
Magyar autónál viszont tényleg igaz, hogy ezt kell nézni. Ahány eredetiségvizsga, annyi tulaj. Ha nincs még, de régi az autó, akkor első tulajos.
6 évesen vettem az autómat, addigra én voltam a 6. tulaj papíron, pedig egyértelműen bizonyítható, hogy 0 km-es korától a 2. használója vagyok a kocsinak.
11 az nem kevés, nem átlagos, de biztosan van rá magyarázat. Azt kötve hiszem, hogy fél évente eladták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!