Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor lehetett egy viszonylag...

Mikor lehetett egy viszonylag fiatal autónak 11 tulajdonosa?

Figyelt kérdés

Egy 7 éves prémium autóról van szó.

Eddig 11 tulajdonosa volt. Ez hogy lehet? Talán lízingelve volt többször is?

2021. máj. 31. 10:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
13%

Kérlek szépen.

Akkor, ha lopták, új, hamis papírokat gyártottak neki, és több emberen keresztülfuttatták az autót, hogy mintegy megnyújtsák a "követési távolságot" maguk után, ha a rendőrök nyomoznak utánuk.

2021. máj. 31. 11:03
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, hogy volt mikor egyszerre több tulajdonosa volt, nem egyszerre (ha az egyik tul. anno meghalt, és 4 gyereke örökölte, és aztán eladták egy embernek, akkor az máris 6 tulajdonos a múltban).

Vagy kereskedők adogatták egymásnak, míg valamelyik túl nem tudott adni rajta.

Vagy vmi nem stimmel az autóval és ide-oda kellett adogatni. Akár bűntény is állhat mögötte, nem csak műszaki ok.

Nekem mindenesetre nem kéne, az biztos.

2021. máj. 31. 11:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető, hogy autókereskedő-lízing-stb. cégek (mindenféle üzleti megfontolás alapján) papíron adják-veszik egymás közt az autókat. Úgy, hogy közben ki se mozdul a szalonból a kocsi...
2021. máj. 31. 11:04
 4/15 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon egyszerűen:

1. tulaj a szalon. 2. tulaj a bank (hitelre vették), 3. tulaj a hitelező. Tehát eddig annyi történt, hogy a vevő nevére került, de már 3 tulajnál tartunk. Ő eladja kereskedésbe (4.), ahonnan hitelre veszik meg (5. ismét a bank, 6. a hitelező). stb

2021. máj. 31. 11:12
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az eredetiségvizsgákat érdemes megnézni, mert az azt mutatja hány különböző tulaja volt.
2021. máj. 31. 11:21
 6/15 anonim ***** válasza:
87%
4-es! Lehet, nem tudom, de én használtam vettem kereskedőtől hitelre a kocsit. Csak az első tulajdonos szerepel a papírjai között és én, mint második.
2021. máj. 31. 11:26
 7/15 anonim ***** válasza:
31%

Ilyen tuti nincs, nekünk szinte mindig újonnan van hitelre kocsink, de csak mi vagyunk a tulajai. Már aforgalmi is úgy jön, hogy mi vagyunk a tulajok. A bank csak a törzskönyvet letétezi, hogy ne tudj kereskedni vele. De nincs olyan, hogy többen vagytok tulajdonosok emiatt.

2021. máj. 31. 12:23
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

#5 Ez csak akkor állja meg a helyét, ha mindig is magyar forgalomban volt. Ha külföldről behozott, akkor ott lesz egy, azaz egy eredetiség vizsga, amit a nepper csináltatott. Lehet kint volt előtte szintén vagy 5-6-10 tulaj.

Magyar autónál viszont tényleg igaz, hogy ezt kell nézni. Ahány eredetiségvizsga, annyi tulaj. Ha nincs még, de régi az autó, akkor első tulajos.

2021. máj. 31. 12:25
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

6 évesen vettem az autómat, addigra én voltam a 6. tulaj papíron, pedig egyértelműen bizonyítható, hogy 0 km-es korától a 2. használója vagyok a kocsinak.

11 az nem kevés, nem átlagos, de biztosan van rá magyarázat. Azt kötve hiszem, hogy fél évente eladták volna.

2021. máj. 31. 14:26
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
azért mert szr az autó és szabdaulni akarnak tőle meg ne vedd 3 tulaj felett
2021. máj. 31. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!