+20 milliós gazdag sportautó tulajdonosok! Ti mivel foglalkoztok, hogy megengedhetitek magatoknak ezt az életszínvonalat?
Leginkább úgy lehet ilyen autókhoz jutni, hogy az ember nem áll meg az "alkalmazott vagyok kevés pénzért" szinten, hanem próbál előrelépni.
Én magam elég sok olyan embert látok aki viszonylag fiatalon magas pozícióban van. De ismerek olyanokat is akik simán céget, vállalkozást futtatnak, vagy már meglévő családit viszik tovább. Nekik az is segít, hogy nem nulláról kell indulniuk.
Vagy van ismerősöm, olyan cégnél dolgozik ahol ő maga is havi 4-500 ezreket összeszed, és egy viszonylag fiatal, pár év alatt felfutott cégről van szó, ami mára világszinten ismert a szakterületén belül. Akik alapították akkor végeztek egyetemen mikor mi elkezdtük.
A legtöbbje ezüstkanállal a seggébe jött világra,szóval már a szülei is gazdagok voltak. Innen már piszkosul egyszerű az élet,mert megkap mindent ,berakják a legjobb magániskolákba , 18.szülinapjára már kapja az új Bömöst aztán berakják fater cégéhez lábat lógatni, vagy kap egy zsák pénzt és mondjuk nyit egy ügyvédi irodát . Ennyi.
A többi eset meg a bűnözői (fehérgalléros meg kevésbé fehér) kör.
Hányféle formában teszed még föl ezt a nyálcsorgatós luxusautó kérdést?
Egy idő után már nagyon unalmas.
Inkább próbáld meg letenni a jogosítványt.
Azzal elbíbelődsz egy darabig.
Ahogy én elnéztem az ismerősi körömben a hasonló szintre felkapaszkodott embereket, nagy részük alkalmazottként kezdte, aztán vállalkozásba kezdett és azóta ível felfelé az életük.
A titok szerintem a kellő gátlástalanság és gerinctelenség. Legalábbis én még igazán korrekt és minden szabályt betartó vállalkozóval nem találkoztam őszintén szólva.
Engem ledöbbent, hogy lehet ekkora különbség ember és ember között. Én nem irigységet, hanem elkeseredettséget érzek. Vannak az ismerősi körömben szinte mélyszegénységben élő emberek, akik rengeteget dolgoznak, de csak arra futja nekik, hogy a rezsit kifizessék, kajából is csak a legolcsóbbat veszik, de hihetetlen emberség lakik bennük.
Ezek a nagy autóval menőző emberek a legtöbben császárnak képzelik magukat (tisztelet a kivételnek), pofátlanul előznek az utakon, éreztetik a pórnéppel, hogy ők bizony más szinten vannak. Éjszaka sokszor rendeznek gyorsulási versenyt a menő járgányaikkal.
Egyszerűen nem értem, hogy miért ekkora az olló, hogy valaki munka, valós értékteremtő tevékenység nélkül napok alatt megkeres annyit, mint a tisztességgel, becsülettel dolgozó egy életen át. De hát, ha nem lenne az egyszerű melós, akkor nem tartaná el senki a piramis csúcsán élőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!