Mivel lehet eltávolítani a ragasztót a karosszériáról?
Figyelt kérdés
Levettem az emblémát az autóról, ami nagyon erős, szürke színű, hab szerű ragasztóval volt felragasztva. Mivel szedjem le a maradék ragasztót? Vannak ragasztó és matrica eltávolító szerek, talán azzal lejön?2021. máj. 30. 21:15
1/8 A kérdező kommentje:
Vagy inkább gumi szerű.
2021. máj. 30. 21:15
3/8 anonim válasza:
1000 féle ragasztó van. az ilyen kétoldalút le is tudod ujjal dörzsölni, csak idő kell neki.
4/8 Beviz Elek válasza:
Izopropil-alkohol pillanatok alatt lekapja, de ha nincs otthon és emiatt nem is akarsz venni akkor először megpróbálnám benzinnel vagy körömlakk lemosóval. Egyik sem fog ártani a fényezésnek, nyugi.
5/8 anonim válasza:
Létezik matrica eltávolító azzal biztosan lefog jönni. Ha nem akarsz emiatt külön venni akkor megpróbálhatod a féktisztítót ami nagyjából ugyan az annyi különbséggel hogy az gyorsabban párolog tehát jóval többet kell ráfújnod és valami rongy darabbal dörzsölgetni hogy a ragasztó szépen átázzon és lejöjjön majd vele, nekem működött. Esetleg nitro hígító, aceton, benzin, izopropil alkohol is jó erre.
De ha odahaza nincs semmi ilyesmi oldószer akkor hajszárító gondolom van. Azzal lehet melegíteni és egy vékony műanyag lapkával letudod szépen szedni. Persze maradhat vékony rétegben ragasztó maradvány, azt meg sima alkoholos ablaktisztítóval is le lehet már szedni az már nem szokott annyira durva lenni.
6/8 A kérdező kommentje:
Benzin, nitrohígító, féktisztító? Nem szívesen fújkálnék ilyeneket a karosszériára. Ráadásul a terület alatt van egy krómozott díszléc is.
2021. máj. 31. 16:45
7/8 A kérdező kommentje:
Valószínű, hogy a matrica és ragasztó eltávolító lesz számomra szimpatikus, nem vészes az ára, olcsóbb, mint az izopropil alkohol.
2021. máj. 31. 16:47
8/8 A kérdező kommentje:
Illetve én wd-40-re gondoltam még. Nem tesz kárt a fényezésben, talán le is hozza.
2021. máj. 31. 18:15
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!