Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány fok hőmérséklettől...

Hány fok hőmérséklettől használod a klímát?

Figyelt kérdés

Itt Bp-n ma 22 fok volt, de az autó belsejében izzasztó volt a hőmérséklet, attól függően, hogy mennyit állt a napon:

[link]

Ti már ilyenkor is bekapcsoljátok a klímát, vagy amíg a kinti hőmérséklet kellemesebb, addig inkább ablakoztok?

2021. máj. 28. 19:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Amúgy én szinte mindig nyomatom a klímát. Főleg mostanában mikor egyik nap fűteni kell a kocsit másik nap meg klímázni.

Általában elindulok lehúzott ablakkal, vagy indulás előtt átszellőztetem a kocsit, utána klíma. Nagy sebességnél zavar a menetzaj, kis sebességnél nincs légmozás és bejönnek a fákról a fehér szöszök.

Na meg úgy vagyok, az autó van értem és inkább utazzak komfortosan, mint hogy leizzadva, átázott gatyával érjek célba.

2021. máj. 28. 21:09
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Akár 12 fokban is bekapcsolom, ha süt a nap és melegem van. Városon belül ritkán klímázok, alapjáraton a lámpáknál állva nem tudja lehűteni az autót, városon kívül szinte mindig megy, ha melegem van és nem csak 2-3 kilométert megyek. Rövid időre elviselem, de nem szeretem a szélzajt.
2021. máj. 28. 21:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Nem számít, hány fok van, hanem mennyire süt a nap. Múltkor ilyen 18 fok volt csak, de tűző napon állt az autó, olyan forróság volt benne, mint nyáron. Hagytam végig 1esen a ventilátort, pont kellemes volt így az autóban a hőfok. És van olyan, hogy este kellemes 26 fokban nem kell klíma, mert nem süt olyan erősen a nap.
2021. máj. 29. 07:58
 14/26 A kérdező kommentje:

". Múltkor ilyen 18 fok volt csak, de tűző napon állt az autó, olyan forróság volt benne, mint nyáron. "

A tűző napról jut eszembe, hogy miért nem csinálnak az autógyártók olyat, hogy napelemet tesznek a tetőre, és az is tudná hajtani a klímát?

Így ha pl. otthagynád a kocsit a napon, akkor minél jobban süt a nap, annál több energiát termelne a napelem, és hűvös autóba lehetne beszállni forróságban is.

2021. máj. 29. 08:03
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
#14: Egy fél négyzetméteres napelem nem tudna annyi energiát termelni, ami lehűtené az autót. Így semmi értelme nem lenne, csak drágább, bonyolultabb lenne az autó.
2021. máj. 29. 08:32
 16/26 A kérdező kommentje:

Nem néztem jobban utána, de egy sima google keresés alapján vannak tutorialok angolul, meg youtube videók:

[link]

2021. máj. 29. 08:46
 17/26 anonim ***** válasza:
Audi A8 D2, nézz utána. Majdnem 30 éve már, tudták, a legtöbben mai napig működik. Nem tudom miért nem alkalmazta többet soha senki más.
2021. máj. 29. 09:27
 18/26 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy kiderült valami probléma. Pl. jégeső szétzúzza a napelemet vagy hasonló.

De rákerestem, és van mobilváltozat is erre bármilyen kocsihoz, itt egy demó videó: [link]

2021. máj. 29. 18:52
 19/26 anonim ***** válasza:

Áh, azt nem hiszem, hogy a jégeső miatt. Házak tetején, napelemparkokban kint a pusztán és éri a jégeső, mégsem kell tömegesen cserélgetni őket. Szerintem inkább drága, nehéz, bonyolultabb tőle az autó, valamint a napelemek, különösen a régebbiek élettartama véges, ezért nagyon kevesen rendelhették.

Pl elektromos kishajók is vannak ilyenek, aminek a tetején van töltő napelem.

2021. máj. 30. 07:37
 20/26 A kérdező kommentje:
Alternatívának ez a 18-asban linkelt mobil változat jó lehetne, csak kérdés, mekkora teljesítményű a ventillátor, át tudja-e rendesen szellőztetni az utasteret.
2021. máj. 30. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!