Hány fok hőmérséklettől használod a klímát?
Itt Bp-n ma 22 fok volt, de az autó belsejében izzasztó volt a hőmérséklet, attól függően, hogy mennyit állt a napon:
Ti már ilyenkor is bekapcsoljátok a klímát, vagy amíg a kinti hőmérséklet kellemesebb, addig inkább ablakoztok?
Amúgy én szinte mindig nyomatom a klímát. Főleg mostanában mikor egyik nap fűteni kell a kocsit másik nap meg klímázni.
Általában elindulok lehúzott ablakkal, vagy indulás előtt átszellőztetem a kocsit, utána klíma. Nagy sebességnél zavar a menetzaj, kis sebességnél nincs légmozás és bejönnek a fákról a fehér szöszök.
Na meg úgy vagyok, az autó van értem és inkább utazzak komfortosan, mint hogy leizzadva, átázott gatyával érjek célba.
". Múltkor ilyen 18 fok volt csak, de tűző napon állt az autó, olyan forróság volt benne, mint nyáron. "
A tűző napról jut eszembe, hogy miért nem csinálnak az autógyártók olyat, hogy napelemet tesznek a tetőre, és az is tudná hajtani a klímát?
Így ha pl. otthagynád a kocsit a napon, akkor minél jobban süt a nap, annál több energiát termelne a napelem, és hűvös autóba lehetne beszállni forróságban is.
Nem néztem jobban utána, de egy sima google keresés alapján vannak tutorialok angolul, meg youtube videók:
Lehet, hogy kiderült valami probléma. Pl. jégeső szétzúzza a napelemet vagy hasonló.
De rákerestem, és van mobilváltozat is erre bármilyen kocsihoz, itt egy demó videó: [link]
Áh, azt nem hiszem, hogy a jégeső miatt. Házak tetején, napelemparkokban kint a pusztán és éri a jégeső, mégsem kell tömegesen cserélgetni őket. Szerintem inkább drága, nehéz, bonyolultabb tőle az autó, valamint a napelemek, különösen a régebbiek élettartama véges, ezért nagyon kevesen rendelhették.
Pl elektromos kishajók is vannak ilyenek, aminek a tetején van töltő napelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!