Hány fok hőmérséklettől használod a klímát?
Itt Bp-n ma 22 fok volt, de az autó belsejében izzasztó volt a hőmérséklet, attól függően, hogy mennyit állt a napon:
Ti már ilyenkor is bekapcsoljátok a klímát, vagy amíg a kinti hőmérséklet kellemesebb, addig inkább ablakoztok?
Én próbálom kombinálni. Ha csendesebb részen megyek, kisebb forgalmú utakon, akkor ilyen napokon, mint a mai, leengedem az ablakot, mert az is kellemes, és kikapcsolom a klímát.
Ha pedig a Hungárián vagy más forgalmas részen megyek, ahol nagy az autózaj, akkor felhúzom az ablakot, és bekapcsolom a klímát.
Kb. 26 fokig kellemes, addig ablakozok, afelett csak légkondi. Ha rámsüt a Nap, akkor már a 22 is izzasztó tud lenni.
Nagy sebességen, mondjuk 80 felett túl nagy a huzat, ilyenkor mindig becsukom az ablakot és légkondizok.
Nicht légkondim :D
Igazából csak városban necces légkondi nélkül mert az aszfalt/épületek miatt még melegebb van, szelet is felfogják az épületek illetve a kis sebesség miatt menetszél sincs.
Amúgy kánikulában az első 1-2 nap neccesebb, utána szépen hozzászokik az ember.
Régen sem volt klíma még is túlélték a szüleink, nagyszüleink...
"Igazából csak városban necces..."
Érdekes, mert én pont városban nem használom a klímát. Városban legfeljebb fél órát ülök egyhuzamban az autóban. Annyit simán kibírok lehúzott ablakkal, ennyire nem indítom be.
Viszont autópályán, ahol a legtöbbet járok és egy utam is több órán keresztül tart, nyári időszakban el nem tudnám képzelni, hogy menjen.
Hehe, fordítva vagyunk bekötve :D
Engem a szélzaj nem idegesít a pályán...
két oldalsó ablak lehúzva, tető"ablak" megbillentve és így durva légáramlat járja át az autót belülről.
Nincs értelme annak, hogy "hány fok van" mert tök mindegy hány fok van kint, ha közben megdöglesz a kocsiban.
Ráadásul rohadtul balesetveszélyes is forró autóban vezetni.
Egyszer direkt figyeltem nyári, forró napon egy csomó autóban bóbiskoltak a sofőrök, volt aki bealudt a lámpánál és úgy dudáltak rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!