Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékcsere mennyire bonyolult?

Fékcsere mennyire bonyolult?

Figyelt kérdés
Csinálta már valaki otthon, és megbánta hogy nem szervízbe vitte?

2021. máj. 25. 17:34
1 2 3 4 5 6
 11/51 crudy ***** válasza:
56%
Altalaban az autok feknyerget hetes inbuszkulccsal kell lazitani, persze van boven kivetel. Ez nem fordul elo minden haztartasban, tehat akinek nincs, az nem veletlen.
2021. máj. 25. 20:11
 12/51 Beviz Elek ***** válasza:
67%

Amíg még nem csináltál ilyet addig bonyolult. Aztán megcsinálod és rájössz hogy mégsem olyan vészes azért. Aztán látsz sok különböző dolgot és realizálod hogy ezt is emberek rakják össze egyébként. Nem annyira veszélyes mint ahogy itt előírják. Ha nem bízol magadban akkor csinálj képeket hogy mi hogy áll pontosan mielőtt szétszeded.

Az első alapszabály (mindennél mondjuk…) hogy ne kapkodj, gondold át hogy mi, miért és hogy működik, logikusan össze fog állni az egész. A másik hogy mielőtt autópályán vészfékezned kellene próbáld ki hogy mit csináltál. Azzal jönnek hogy mi van ha rosszul rakod össze és megölsz valakit, a trükk hogy ki kell próbálni, én a kapun sem megyek ki ha nem jó.

2021. máj. 25. 20:20
 13/51 anonim ***** válasza:
61%
Egy fontos dolog: fékcsere után nyomkodjad a pedált ameddig nem keményedik fel.
2021. máj. 25. 20:23
 14/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, az eleje fele bizonytalan lettem, de a végére felbátorodtam.
2021. máj. 25. 23:53
 15/51 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntöttem szervízben lesz csinálva, mert lehet hogy légteleníteni is kell szerintem, az meg nekem magas.
2021. máj. 27. 00:36
 16/51 anonim ***** válasza:
Jó döntés, fék tényleg nem játék, így a biztos.
2021. máj. 27. 01:59
 17/51 A kérdező kommentje:
Igaz. Az mitől van hogy nagyon minimális ellenállással tövig be tudom nyomni a fékpedált? És nem is fog már gyakorlatilag semmit, valami nagyon minimálisat. Eddig nem volt ilyen, csak most beindítottam és ilyen.. Meg a műszerfalon egy piros felkiáltójel világít. Kifolyt volna az olaj a rendszerből?
2021. máj. 27. 21:33
 18/51 A kérdező kommentje:
Vagyis a fékfolyadék..
2021. máj. 27. 21:34
 19/51 Beviz Elek ***** válasza:

A piros felkiáltójel az vagy behúzott kézifék vagy alacsony fékfolyadék szint.

Ott valamit elcsesztek neked! Vidd szervízbe, az a tuti 😂😂

2021. máj. 27. 21:37
 20/51 A kérdező kommentje:
Akkor meg az amit sejtettem hogy kifolyt a fékfolyadék. Magától történt, nem lett elcseszve.
2021. máj. 27. 21:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!