Fékcsere mennyire bonyolult?
Mentem én már olyan szinten széthullott fékkel, amikor szétszedtem, majdnem szívrohamot kaptam.
Csak annyit vettem észre, hogy rosszul fog.
Rugók széthullva, fékpofák ott keringtek a fékdobban, féktárcsák hajszálrepedve vagy 10 helyen.
Ennél bármi jobb, még ha a 3 éves Ödönke csinálja, akkor is.
Ha értesz hozzá akkor gyerekjáték.
De mivel a kérdést kiírtad így feltételezhető, hogy még sosem csináltad.
Ha van valamennyi gyakorlatod autószerelésben akkor menni fog.
Youtube-on is van sok autóhoz fékszerelős videó (nem feltétlen magyarul).
Féktisztító spray, nyomatékkulcs, közepes erősségű csavarrögzítő paszta, rézpaszta, szilikon zsír. Ezekre szükséged van hozzá. Ha összeadod, hamar rájössz, hogy drágább, mint a munkadíj, tehát csak akkor érdemes belevágni, ha egyéb szerviz feladatokat is el akarsz végezni később, vagy tudod másra használni ezeket.
Egyébként maga a folyamat nagyon egyszerű és ha felkészülsz előtte, nem tudod elrontani. Két nagyon fontos dolog van: 1., hogy a tárcsát féktiszítótval jól pucold le előtte (gyárilag olajos bevonat van rajta), 2., hogy a nyomatékokat jól állítsd be. Kell még figyelni pár dologra, de találsz ezekről jó videókat (chrisfix csatornáját ajánlom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!