Mi az az 1 KRESZ szabály, amit legszívesebben betartatnátok mindenkivel? Ami felviszi a pumpát.
Egen, redszerint azok pattognak a büntetőfékezgetésekkel szemben, akik szrnak egy másik fontos szabályra: a követési távolságra.
A jellem ami meghatározó, nekem bármit, nektek meg kuss van....
Az ilyennek sincs helye az utakon.
16-os, 23-as vicces, amit vázoltok. Ja nem, ez a szokásos gusztustalan áldozathibáztatás. Csak példaként megemlítem a büntetőfékezést, de ennyiből ti már tudjátok, hogy csak én lehetek a hülye, mert biztos rámegyek a másikra és nem tartok követési távot.
Nektek nyilván az tök természetes, ha az üres úton, kibaszásból vészfékeznek előttetek, főleg, ha mondjuk az illető épp csak bevágott elétek.
A két funkcionális analfabétának (8, 24) meg legyen itt a teljes kérdéses bekezdés:
"(4) * Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."
Na, ha sikerül egyszerre 1 mondatnál többet felfogni, akkor rájöttök, hogy az a mondat nem önmagában, általános szabályként értelmezendő, hanem a bekezdés elején említett speciális esetben (közvetett balkanyar) kell figyelembe venni.
23:
Hiába tartod a távolságot, ha bevág eléd a büntetőfékező, és egyből fékez.
Index
Tegnap is egy autónak majdnem neki nentem amikor random elkezdett sávot váltani..
Légyszi olvasd el az egész paragrafust. Én már megtettem elég sokszor. Sőt, mivel ez engem is érdekelt, én is azt hittem, hogy csak tolva szabad, kb 1 órás utánanézés után anno rájöttem, hogy nincs ilyen a KRESZ-ben. Engem előtte se zavart, ha valaki áttekert a zebrán, csak ha engem akadályozott közben. Ez azóta is így van, ha nekem erősen fékeznem kell, meg kell állnom, mert ő nem adja meg az elsőbbségem, akkor pont ugyanúgy rádudálok, mintha autó lenne.
Köszi.
Próbáljuk meg civilizáltan tartani, ha már off-topikba fordultak át a dolgok picit :) Ne sértegessük egymást meg ilyenek. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!