Mi az az 1 KRESZ szabály, amit legszívesebben betartatnátok mindenkivel? Ami felviszi a pumpát.
Pont erről a kiragadott mondatról beszéltem, hogy mindig mindenki ezt idézi anélkül, hogy a teljes paragrafust elolvasná és értelmezné :D Szenzációsan ironikus, hogy ezt hoztad fel ezalatt a kérdés alatt.
Eddigiekhez szólnék hozzá.
9-est támogatom maximálisan. Bármilyen szándékos közúti veszélyeztetés esetén jogosítvány örökre bevon. Ha balesetet okoz, akkor 3 év letöltendő plusz az okozott anyagi kár teljes megtérítése. Ha ezzel megöl valakit, akkor szándékos emberölésnek minősíteném. Életfogytiglan. Kétszer is meggondolnák, hogy veszélyeztetnének-e másokat.
Akkor indexelés, ahogy 1-es írta. Nagyon sok olyan szituáció volt, hogy nem tudtam a másik merre akar menni, mivel nem rakta ki az indexet. A legjobb az a kolléga volt, aki balra indexelt, majd lehúzódott az úttest jobb szélére. Esküszöm, volt ilyen. És ráadásul jó lassan ment, de nem előzhettem meg, mert balra irányjelzést adott. Majd lehúzódott jobbra.
Piros lámpán áthaladást szintén szigorúan büntetném. Baromi veszélyes mutatvány.
Akkor még ami irritáló, ha valaki nem tart követési távolságot. Mondani sem kell, hogy mennyire bosszantó, amikor a seggedbe másznak. Én mindig tartok megfelelő követési távolságot, szerintem ez alap dolog kéne, hogy legyen. Autópályán s...ggedbe tapadó villogatók ugyanez a kategória.
De ugyanígy irritáló a belső sáv indokolatlan használata. Ha valaki nem előz épp egy másik autóst, akkor az igenis menjen ki a külső sávba. Középső sáv használata ugyanez.
Szintén irritáló, ezt egy időben rendszeresen tapasztaltam munkába menet, hogy egyesek a bedugult főúton elkezdtek előzgetni és megpróbáltak bepofátlankodni utána (így akartak előrébb kerülni a sorban). Iszonyatosan pofátlan dolognak tartottam ezt, ezen mindig felhúztam magam.
Ittas és jogosítvány nélküli vezetés.
Az ilyen tényezőket (amikor valaki ott se lehetne) egy baleset esetén előtérbe helyezném, és akkor is az ittas/jogosítvány nélküli sofőr lenne a hibás, ha szándékosan nekimegy valaki, hiszen ha a szabályt betartva nem lenne ott, akkor nem történt volna baleset, így ő lenne a 100%-ban vétkes fél.
A zéró toleranciát kicsit enyhíteném, hogy például aki valamilyen alkoholos édességet evett (nem érezhető, de kimutatható alkoholtartalommal), attól ne vegyék el a jogsit, hiszen egy Vadász csoki vagy valami ilyesmi még semmi hatást nem gyakorol.
Ezek mellett kötelező tartozék lenne a szonda az autóban. Nyilván ehhez nagy, bevizsgált készlet kéne, amiből jogosítványszám alapján mindenki nagyon olcsón, vagy ingyen kapna legalább egyet, utána meg mondjuk 50% kedvezményt adnék (az eleve nem haszonleső árból).
Én megtiltanám a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a fülhallgató használatát.
Szerintem a gyorshajtás nem akkora probléma ma Magyarországon, van egy két kirívó eset, de hülyék mindig vannak.
Ugyanazt kellene alkalmazni rájuk, mint a kerékpárokra. Ezzel együtt járdán csak 10-zel mehetnének és haladhatnának kerékpárúton (szerintem teljesen jó lenne, nem sok különbség van közte és egy kerékpáros között).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!