Mi számít sok kartergáznak?
Az olaj nem számít, mert az fröcsög mindenfelé a szelepfedélben, de a füst nem jó jel. Ha a tenyeredet ráteszed az olajbetöltő nyílásra és érezhető nyomást tapasztalsz, az már nem az igazi.
2021. máj. 19. 22:34
Ha szagoltál már kopott motort, akkor leveszed az olajbetöltőt, és megcsap egyből. Bár az ilyen motoroknál dől már mindenhonnan a gázszag.
2021. máj. 20. 05:05
3/28 A kérdező kommentje:
Majd csinálok egy videot hatha kivehető lesz, én nem igazán tudom eldönteni. Koszi a válaszokat!
4/28 A kérdező kommentje:
Tudom hogy már lassan két hónapja, de most jutottam el odáig hogy meg csináljam.
5/28 A kérdező kommentje:
<iframe title="vimeo-player" src="https://player.vimeo.com/video/575518805" width="640" height="1137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
6/28 A kérdező kommentje:
Nekem ez már egy kicsit soknak tűnik. Meg kellene nézni, hogy a kartergázcsövön mennyire nyomja és mennyire hordja az olajat.
A kompresszió mérés jó ötlet, az sokkal pontosabban megmutatja a motor állapotát.
Az enyém generál előtt ettől sokkal jobban nyomta, utána meg gyakorlatilag nincs látható kartergáza az olajbetöltőnél.
2021. júl. 16. 06:48
8/28 A kérdező kommentje:
Egyébként nem mondanám, hogy fogy az olajam, a turbo csípi azt tudom, annak cseréje is tervben van, de az minimálisan eszi. Tehát, ha az nem lenne, akkor gyakorlatilag nagyon elhanyagolható olajfogyasztása lenne. Mondjuk max egy liter/10e km nagyon max. De annyit meg egy 70ezer kilométeres 4 éves autón is utánna töltök pedig kímélve van.
Azért a turbó cserével ne kapkodj, mert a magas kartergáz pont olyan tüneteket okoz, mintha a turbó miatt enné az olajat. Az enyém már ment magától gáz nélkül, csak a motorolajat használva üzemanyagnak, mégsem kellett a turbóhoz nyúlni.
A kompresszió mérése nagyjából megmutatja majd, hogy milyen mélyen kell a zsebbe nyúlni.
Az olajfogyasztás sem feltétlenül mérvadó, mert a kopott gyűrűknél lejutó gázolaj pótolhatja a megevett motorolajat.
2021. júl. 16. 09:29
10/28 A kérdező kommentje:
De olajos a turbom, illetve a kipufogótendszer miatt hallom is, hogy nem éppen olyan hangja van mint kéne/volt.
Kapcsolódó kérdések: