Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vagy 15-20 éves...

Új autó vagy 15-20 éves teljesen rendbe rakva? Mi éri meg jobban anyagilag? Melyikkel lesz kevesebb probléma?

Figyelt kérdés
Mindenképpen benzines szívó motorral. Köszönöm a válaszokat.

2021. máj. 17. 22:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
#27 mondjuk más az a gumi ami most 10 éves, és más az ami most 30. elég kevés kaucsuk van manapság.
2021. máj. 18. 12:07
 32/36 anonim ***** válasza:
78%
Nekem közel 30 éves autóm van teljesen rendberakva. Ha mindent beleszámolok (2 alufelniszett, új gumik, stb.) is 1 millió alatt vagyok. Új autónál kis túlzással a garancia alatti kötelező szervizekre elemgy ennyi. Ennyit arról hogy olcsóbb a fentartásuk. És ezután kezdődnek a bajok... Enyémen mindent ismerek az utolsó csavarig, ez 20 év mulva is autó lesz. Ráadásul teljesen egyedi, nem jön velem szemben az utakon, csodálja mindenki , nagyon stílusos és örömmel tölt el, hogy megtérül a befektetett munkám.
2021. máj. 18. 22:06
 33/36 anonim ***** válasza:
én azért nem vennék szalonból, mert nekem kellenek az extrák, de nem tudom megfizetni őket, mert az új autó + új autó az ára :D De én már csak elektromosat vennék, azzal nincs semmi gond kb, nem kell vele foglalkozni, és nem romlik el, max az a pár alkatrész, de egy belső égésű autóban mi szokott elromlani legtöbbször? A motor és a több száz alkatrésze, a váltó, kuplung, 80%-ban ezek. Na most ezt mind kiküszöbölöd elektromossal... A hosszú táv is megvalósítható, habár ja, nem olyan kényelmes, de cserébe ott az előbbi.
2021. máj. 19. 00:10
 34/36 anonim ***** válasza:

#33! Ez igaz, városba, agglomerizációba tök jó az elektromos. Oda én is azt vennék. Bár az egyik legfőbb indokod az ár volt. Egy alap elektromos autó is kerül annyiba, mint egy rogyásig extrázott hagyományos. Használt, lepukkanás határán lévő akkupakkos elektromos autót venni pedig nem tudom mennyire jó üzlet...

Attól is függ mire használod. Ahogy kezdtem, arra a felhasználásra teljesen jó. Én elég rendszeresen járok napi 600km-t, néha 1000-et is. Autópályán nem tötymörgök kamion után 90-nel, mert akkor kevés lenne a munkanap hogy ezt megtegyem. Nyáron szeretem használni a klímát, télen a fűtést. Félúton az uticélomnál pedig még egy 230V-os konnektort is nehézkes lenne keríteni. Úgy kellene az ügyfélnél kuncsorognom, hogy szívességből had dugjam már be az autómat az ő konnektorába, mert különben nem jutok haza, ami elég kellemetlen lenne... Mi van ha azt mondja, hogy bocs, de nem. Akkor tréler hazáig? Így maradtam egy új Euro6-os dízelnél. Szerintem ilyen felhasználásra még mindig ez az észszerűbb. 5-10-20 év múlva, majd meglátjuk, hol tart a hatótáv!

2021. máj. 19. 07:01
 35/36 anonim ***** válasza:
#34 úgy tudom a hatótávok egyre nőnek, a tesla már valami 500-600 km-t tud, és a tesla töltők fél óra alatt feltöltik a kocsit. Gondolom van ilyen más gyártóknál is, szóval akkor elindulsz fél órával előbb hogy ezt is belekalkuláld :D Amúgy az akkupakkokat is fel lehet újítani, mármint a zárlatos cellákat ki lehet cserélni,habár enélkül is bőven működik, és így kitolódik az élettartam, de amúgy is ha a gyártó rendesen megépíti, rendes hűtés, stb... akkor 10 év múlva még kb simán tudja hozni az 50-60%-ot. Egy teljes akkupak csere elég drága tény, de sokan inkább itt eladják, és vesznek egy másik autót, kb ugyan ott lesznek. Vagy ráköltöd azt a pár millát (ami egy benzin-dízel autóra is bőven elmenne a kettőstömegű + kuplung + vezérmű cserével), és megint 10-15 évig gond letudva.
2021. máj. 19. 10:28
 36/36 anonim ***** válasza:

Teaslából az alapverziók 15 millióért még messze nem tudnak 5-600 km-t. Full töltés nincs meg félóra alatt, max. 80%, de egyelőre töltőhálózat sincs.

Cellacsere szerintem még csak a Toyota hibrideinél bevett, Tesla még nincs kiforrva, de talán pár év múlva az is működik majd (azért a Toyotára volt plusz 15 év felkészülni a szervizeknek).

2021. máj. 19. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!