A klímának bekapcsoláskor azonnal hideg levegőt kell fújnia?
Tavaly ősszel vettem egy egyéves autót, szóval túl sok gond nincs vele, viszont a klímát akkor nem próbáltam ki. Eddig nem klímás autóm volt, ezért nemrég a melegebb napokban bekapcsoltam, hogy hűt-e. Alacsony hőmérsékletre állítottam, és bekapcsoltam, be is indult a levegőfújás, de a kezemet odatartva nem érzem, hogy hideg lenne a levegő, amit fúj.
Az lenne a normális, ha hidegre állítva és bekapcsolva azonnal hideg levegőt tud fújni? Vagy ezt csak egy némi idő elteltével kellene produkálnia?
Konkrétan a klímát is bekapcsoltad? Az nem elég ha hidegre állítod a hőmérsékletet. Attól még nem fog elindulni a klíma, ha az ki van kapcsolva.
Ha bekapcsoltad és minimumra állítva a hőfokot így sem fúj hideget, akkor gond lehet vele. Nézd meg a motortérben, hogy a klímakompresszor elindul-e egyáltalán!
Nincs külön gombja a klímának. A hőmérsékletet lehet beállítani digitálisan, és aztán van AUTO mód, hogy azt tartsa:
A klímakompresszort majd megnézem, ha megtalálom netes képek alapján.
Hm... az érdekes, nekem Opel Astra K-m van, kétzónás digitális klímával és a hőfokszabályzón és auto álláson kívül is, attól függetlenül lehet ki/bekapcsolni a klímát. Előző autóimnál is mind így volt.
Ez milyen típus?
Corsa. Itt is be lehet állítani a hőmérsékletet AUTO módon kívül is. Feltételezem, hogy akkor azt a hőmérsékletet kellene fújnia, ami be van állítva neki.
AUTO módban meg a beállított hőmérsékletet tartja az utastérben.
Ha be van állítva hőmérséklet, pl. 20 fokra van állítva kinti 30 fokban, akkor milyen plusz dolgot csinálna ehhez képest a klíma gomb? A 20 fokból egyértelmű, hogy hűteni kell az autónak, nem?
Neked ha csak a hőmérsékletet van állítva alacsonyabbra, akkor még külön be kell nyomni a klíma gombot is ezen kívül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!