H astra 1.7 110 le alap fordulatszámon álló helyzetben ugrál le fel egy picit a 900 fordulat felett, normális?
Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 20:25
1/4 krwkco válasza:
A kérdésed alapján a "H astra ... ugrál le fel egy picit". Ez nagyon szokatlan.
Ha mégsem az autó ugrál, hanem a fordulatszám változik, az lehet a szabályozott keverékképzés miatt. A kompjuter 2-3 másodpercenként szegényíti és dúsítja a keveréket. A fordulatszámmérő mutatóján egy alig észrevehető ingadozás látszik. Ez normális.
2/4 anonim válasza:
Ha meredten bámulom a fordulatszám mérő mutatójának a végét, akkor alapjáraton nálam is van kb egy mm-es bemozdulása. Facebook csoportokban az mindig általános téma. Ilyenkor mindenki azonnal pánikszerűen railnyomás szabályozót cserél. De engem soha nem zavart, sok éve ilyen, rosszabb nem lett és nem is befolyásol semmit.
3/4 krwkco válasza:
Ahogy írtam, ez a katalizátor működésének érdekében van. Amikor szegény a keverék, akkor oxidálja a szénmonoxidot és a szénhidrogéneket, amikor dús, akkor redukálja a nitrogénoxidot. Ezért változtatja a kompjuter a keverékarányt és ez egy kicsit hatással van a fordulatszámra is.
4/4 A kérdező kommentje:
Ó, elírtam, igen arra gondolok.
Ezelőtt egy benzines g astra volt aminél nem volt ilyen, csak kíváncsi voltam, mi lehet.
Köszi a válaszokat
2021. máj. 14. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!