Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » H astra 1.7 110 le alap...

H astra 1.7 110 le alap fordulatszámon álló helyzetben ugrál le fel egy picit a 900 fordulat felett, normális?

Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 20:25
 1/4 krwkco ***** válasza:

A kérdésed alapján a "H astra ... ugrál le fel egy picit". Ez nagyon szokatlan.

Ha mégsem az autó ugrál, hanem a fordulatszám változik, az lehet a szabályozott keverékképzés miatt. A kompjuter 2-3 másodpercenként szegényíti és dúsítja a keveréket. A fordulatszámmérő mutatóján egy alig észrevehető ingadozás látszik. Ez normális.

2021. máj. 14. 02:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha meredten bámulom a fordulatszám mérő mutatójának a végét, akkor alapjáraton nálam is van kb egy mm-es bemozdulása. Facebook csoportokban az mindig általános téma. Ilyenkor mindenki azonnal pánikszerűen railnyomás szabályozót cserél. De engem soha nem zavart, sok éve ilyen, rosszabb nem lett és nem is befolyásol semmit.
2021. máj. 14. 07:05
 3/4 krwkco ***** válasza:

Ahogy írtam, ez a katalizátor működésének érdekében van. Amikor szegény a keverék, akkor oxidálja a szénmonoxidot és a szénhidrogéneket, amikor dús, akkor redukálja a nitrogénoxidot. Ezért változtatja a kompjuter a keverékarányt és ez egy kicsit hatással van a fordulatszámra is.

2021. máj. 14. 08:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Ó, elírtam, igen arra gondolok.

Ezelőtt egy benzines g astra volt aminél nem volt ilyen, csak kíváncsi voltam, mi lehet.

Köszi a válaszokat

2021. máj. 14. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!