Vannak tapasztalataitok a Mazda Skyactiv benzineseivel kapcsolatban?
Sziasztok!
Nehezen akarom elhinni, hogy ennyire jól sikerült ez a széria. Sem itthon, sem külföldi oldalakon nem olvastam rosszat róluk. Mennyire hajlamosak pl. a kokszosodásra?
A 2015-17 körüli, 6-os szériát nézegetem, főleg a 2 literes verziókat - mennyire jellemző a rozsdásodás ezekre? Erről is hallottam már ezt is, azt is. Pár piszlicsáré típushibán kívül ezekkel sem szokott baj lenni?
Nagyon szimpatikus a Mazda iránya, és a tulajdonosaik valamiért nagyon nem akarnak megválni az autóiktól. Bár elég magas az áruk használtan (gondolom nem véletlenül), de jó kompromisszum lehet évi 15-20 ezer kilométerre?
Köszi!
Igen, az van családban, 2 is. Imádjuk és igen, tényleg nem rohadnak már egyáltalán 2014 óta. Úgyhogy ami Skyactive technológia, az már nem rohad és őszintén, semmi apróbb hibát nem tudok mondani. Annyi, hogy a boyracereknek nem jó, mert nem futja a 0-200-at 8 másodperc alatt. De én Ausztriában élek, állandóan autópályázunk, soha nincs gond az erővel.
Úgyhogy bátran ajánlom, kiváló autók.
Nah, nem. Jó, mondjuk nekünk még fiatalok vannak. Enyém vadiúj, apámé 4 éves, de mi is rengeteget olvastunk róluk angol és német nyelvű fórumokon is és soha senki nem panaszkodott semmire, és mondom, mi se tudunk rosszat mondani. Én amúgy imádom a motor karakterisztikáját. De ez lehet csak az én hülyeségem. :D
Lényeg a lényeg, bátran ajánlom, nagyon-nagyon jó autók.
És még 1 jó hír mellettük, csak, hogy kicsit fényezzem még őket, ha még nem lett volna elég: a fogyasztás 6 és 7 liter között van. Pontosabban úgy mondanám, hogy 6 lehet, de 7 szinte soha, tehát azt még nem értük el, pedig Ausztriában élünk, szép hegyes utak vannak, a Mazdákat nagyon élményes vezetni ugye, így szoktunk menni velük csapatni. Na, még egy ilyen nap után se volt átlag 7 a fogyasztás.
Egyébként nekünk nem 6-os Mazdáink vannak, hanem 3-as van apámnak, nekem meg mx-5. Az mx-5-tel sokat megyek csapatni, az első 3000 km-en, bejáratással együtt az átlag fogyasztás 6,6 liter. Ami ahhoz képest, hogy nyomom neki, mint süket a csengőt (persze miután már üzemmeleg), ráadásul többnyire hegynek felfelé, szerintem egészen szépséges.
Na, de nem akarom tovább szopkodni a Mazdát, mi imádjuk, másokat is ismerünk, akiknek van, ők is imádják, őszintén nem tudok róluk rosszat mondani, úgyhogy bátran ajánlom őket. ^^
(Egyébként előző autóm egy 8 éves Mazda 2-es volt, nem Skyactive, tehát még az elméletileg rothadós, de nekem az se rohadt abszolút. Úgyhogy tényleg ne félj a rozsdától, ezt már csak a magyar mentalitás hangoztatja, mert sokan nem bírják elviselni, ha valami jó, ami keletről jön.)
Köszönöm a kifejtett választ és a segítséget! A fogyasztásról én is ilyen abszurd adatokat olvastam, amiket Te is írtál - szinte hihetetlen 😂
Egyébként én is pont egy 2010-es 2-esből ülök át - magyar autó, no alvázvédő, és szintén nulla rozsda.
Örülök, hogy még elérhetők efféle, józan ésszel és lélekkel készült autók. Mindamellett pedig számomra kategóriaelsők szépségben (bár ez ugye szubjektív).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!