Motoros boltokban szoktak/lehet alkudni?
Építőiparban dolgozom és azt látom, hogy szinte mindenhol lehet alkudni.
Nyilván nem "cigánykodni" kell, de simán megér egy kulturált kérdést.
Vagy én például sokat túrázom. Össze futottam 2 túrázóval akik az egyik túraboltnak alkalmazottai. Azt mondták, ha rájuk hivatkozok akkor 20-30% kedvezmények vannak.
Mondták, hogy alapból nagyon sok mindenre adnak kedvezményt, csak nincs agyon reklámozva, de van amikor mondják vagy a vevő kérdez rá és adnak engedményt.
Egyszer bringát akartam venni, nézegettem a kiállítottakat, látták őrlődöm, mert volt egy amelyik tetszett, de a keretem kevesebb volt. Végül adtak rá annyi kedvezményt, hogy bele férjen a keretbe.
Először kimondottan a motoros boltokról: a nagyobb boltoknál van törzsvásárlói kedvezmény. Érdemes megkérdezni, hogy már első, nagyobb összegű vásárlásnál is kaphatsz-e ilyen kedvezményt.
Azon kívül, általánosságban igaz, hogy mindig, bárhol meg lehet kérdezni, adnak-e kedvezményt. Ahhoz, hogy adjanak, általában a következőknek kell együtt állnia:
A dolgozónak legyen módja engedményt adni (jellemzően osztályvezetőtől van).
Ne a legújabb, legkeresettebb dolgot akard megvenni.
Ne pár száz forintos tételről legyen szó, hacsak nem a piacon vagy. Legalább pár 10e Ft-ot akarj elkölteni, hogy legyen miből engedni.
Határozott, de ne követelőző, rámenős legyél.
Ha utolsó darabról van szó, vagy van valami, bármilyen kis hibája a terméknek, akkor jó eséllyel tudsz kedvezményt kialkudni. Vagy ha máshol ugyanaz a termék olcsóbb.
Ha az árból nem akarnak engedni, akkor meg lehet próbálni kérni mellé kisebb értékű tartozékot, kiegészítőt, ilyesmit.
Motoros cuccnál pl. bőrápolót, láncsprét, plexitisztító kendőt, stb.
Kiállított utolsó darabos cuccokra szinte mindenhol lehet alkudozni.
Utolsó darabos, összeszerelt forgószékre még alkudtam vagy 30%-ot Tescoban.
Utolsó darabos mosógépre 20%-ot mediamarktban. Bicikli boltban lealkudtam a bringából 10%-ot meg mellé ingyen lánckenő olajat, biciklipumpát.
Sőt úgyis lehet alkudni, hogy megmondod, hogy a másik boltban ez meg ez 10%-al olcsóbban van de neked ez a bolt közelebb is van meg szimpatikusabb is. Sokszor ígyis kaptam már kedvezményt.
Nem kell bunkónak lenni de azért lássák rajtad, hogy mersz alkudozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!