Ittas vezetésnél van enyhítő körülmény?
Elképzelt eset:
Megittam 1 üveg sört. 1 óra múlva valakit be kell vinnem sürgossegire mert mondjuk eltort a keze.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha épp megállít a rendőr, látja, hogy az utasod egy véres zsebkendőt szorít az ujjai helyére, akkor azt fogja mondani, hogy "Kórházba mennek? Akkor haladjanak!" Nem fogja szondázással tölteni az időt.
Kivéve persze, ha balesetet okozol. Olyankor szondáztatás van és nincs enyhítő körülmény.
Én már voltam úgy, hogy a bebalesetezett gyerekkel rohantam a kórházba. Érdekes módon nem kaptam piros lámpát, de minden kereszteződés előtt ráfeküdtem a dudára, hátha leesik mindenkinek, hogy sürgős dolgom van, ne előttem töketlenkedjenek. Nem tudom, mennyivel mentem, de biztos többel a megengedettnél, persze azért figyeltem a forgalmat.
Félúton elkezdett követni egy rendőrautó, nem szirénázott (de az se érdekelt volna), csak jött utánam. Aztán amikor látták, hogy leparkolok a kórház bejáratánál, akkor szépen továbbhajtottak.
Ha megállítottak volna, és elkezdtek volna a szondával szórakozni, akkor még a rendőröket is leütöttem volna, simán vállaltam volna a börtönt, csak a gyereket lássa el előtte egy orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!