Valami kattog a motortérben, mi lehet az?
Figyelt kérdés
Szóval olyan problémám van (már 1x régebben kiírtam a kérdést, csak most videó is van), hogy amikor beindítom az autót, akkor egy csörgő-zörgő hang jön elő, és egy idő után egyik pillanatról a másikra elhallgat. Ha valami komolyabb baj lenne, mondjuk láncfeszítő vagy valami menne tönkre, akkor az állandóan szólna, nem? Megpróbáltam felvenni a hangot, egyedül voltam szóval muszáj volt lerakni a telefont, mert kis gázadásra jobban lehetett hallani.
Itt a videó, a hang nem a legjobb, de 1:17 nél tisztán lehet hallani, egy egyszer csak elmúlik minden, és szép hangja lesz. Ha nem állítom le a motort nem jön többé elő a csörgés, csak a következő indításnál...
https://www.youtube.com/watch?v=qiao-6CSn_k
2021. máj. 6. 19:06
11/14 A kérdező kommentje:
hát a kézikönyvben 0w-30-tól 5w40-ig írja, habár a 0w30-at -25 fok alatt. 5w30-at raktam bele, abból is a jobbik fajtát, meg még kevés is volt a gyárilag előírt 5 liter, a nívó feléig ért csak. Azért mondanám, hogy nem lánc vagy hidrotőke probléma van a háttérben, mert a dolog nem folytonos, csak indításkor, amikor fél-1 órát állt előtte az autó, akkor van ez a jelenség. De a fórumokat olvasgatva akinek ki is cserélik gariban a láncot, előbb utóbb előjön ez a probléma megint. Van egy "55515025"-ös cikkszámú vezérműlánc tömítés ami idén jött ki, lehet az megoldaná a gondot, de az a kis gumiizé majd 60 ezer ft...
2021. máj. 13. 12:47
13/14 A kérdező kommentje:
igen, a nívó feléig ért. Habár valahol olvastam, hogy a dpf szűrő miatt megnőhet az olajnyomás és tágul meg ilyesmi és azért nem ajánlott feltölteni maxig, de mivel ilyen betegesnek tűnik ez az autó azért raktam rá még 1-2 decit, még így sincs maxon, inkább 3/4-en.
2021. máj. 14. 12:50
14/14 A kérdező kommentje:
na ma voltam autószerelőnél, és nem csak karba tett kézzel nézte és mondott valamit, mint a többi, hanem meg is lett mérve az olajnyomás, és abból látszott hogy amikor csörög a lánc vagy feszítő, akkor 2 bar körül van az olajnyomás, aztán felugrik 4 re, akkor hallgatnak el a dolgok, és utána megint 2bar körül mozog, de akkor már van olyan olajnyomás a feszítőkben hogy ne csörögjenek. Szóval most vagy az olajnyomás állító szenzor a ludas, vagy nem tetszik neki az 5w-s olaj. Azt javasolta hogy első körben és a legolcsóbb dolog meg legegyszerűbb egy motoröblítés és aztán hígabb, 0w-s olajjal kipróbálni.
2021. máj. 14. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!