Futárkodáshoz milyen autót javasoltok?
Elkezdtem futárkodni saját autóval, de most azt tervezem, hogy veszek külön erre a célra egy kisebb autót viszonylag olcsón a könnyebb parkolás, illetve a "nyúzhatóság", rosszabb utak, kifejezetten városi közlekedés miatt, hogy a jó állapotban lévő dízel autómat kíméljem. Seat Toledom van, 1.9 TDI motorral, de kímélni szeretném a sok 1-2-3 km-es utazástól, indítgatástól, stb.
A következőket néztem: régi Suzuki Swift, Fiat Seicento, Opel Corsa B, Peugeot 206, Ford KA, de igazából 200-250 ezer alatt bármilyen típus érdekelne, ami:
-keveset eszik
-strapabíró (szar utak, sok indítás, stb)
-kicsi, tehát bárhol könnyen lehet vele parkolni
-megbízható motorral rendelkezik.
SDI-ben is gondolkodtam, ha találok VW-konszern autót jó áron (hiszen a TDI-t használva ebben a típusban megbízom és turbó nélkül városban is okés a dízel a fogyasztása miatt), de a fentebbi modellek is jöhetnek kis köbcentis, benzines motorral.
Ki mit javasol, milyen tapasztalata van a fenti vasakkal? Fogyasztás, szervizelés, minden érdekelne. A cél a futárkodás, napi 100 km-ek belemennek városi forgalomban.
Válaszaitokat előre is köszönöm! (Közben olvasgatok is a témában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!