Milyen autót vásárolnátok 1millióért, ha az alábbiakra kell?
Napi szinten 150-200km. Ebből kb 150km város, 30km országút.
Városban amolyan futár üzem módban lenne használva. Azaz viszonylag sok indítás, leállítás.
Leginkább ami fontos:
Ne legyen túl nagy, könnyen, jól lehessen parkolni, fordulni vele.
Fogyasztás ne nagyon haladja meg a 7,5 litert.
Japán, Német, Francia nem számít. Lényeg, hogy megbízható konstrukció legyen.
Swift legjobb futárautó. Ha van benne olaj meg víz, akkor elpusztíthatatlan, felénk a futár gyerek hidegen tolja neki tiltásig évek óta !!
Nincs olyan szerelő aki nem ismerné az utolsó csavarig, na nem mintha olyan bonyolult lenne, szinte faék technika. Kopó cuccokból végtelen mennyiségű érhető el, annyira egyszerű konstrukció hogy ezt-azt magad is meg tudsz otthon csinálni.
És messze nem kell 1 milliót elverned rá. 1.3-as teljesen jól megy, bőven elég annak a kaszninak, sőt! Tucat 1.4-es Astra, Focus stb autóknál jóval dinamikusabb
Szia.
1 millióért gyakorlatilag futár autó?
Áh, engedd el!
Régi Swift. A családban volt faternak 18 évig egy 5 ajtós 1.0. Különösebben semmi baja nem volt, csak kopó alkatrészek.
Nekem volt/van (bár már nem én használom) egy 1.3 3 ajtós swift. Nekem sem volt soha problémám vele. Vegyél egy 8 vagy 16 szelepeset inkább. A 8 szelep 68 lóerő, a 16 szelep pedig 84. Az még dinamikusabb. Fogj ki egy jó utolsó szériás 2002-2003-as darabot, egy keveset futottat, és hosszú ideig csak használnod kell, nem kell rá költeni. Ha van rá keret, akkor pedig vegyél egy megkíméltet, mondjuk 300 és 400 közötti környékén. Vannak patent állapotok.
#7-es vagyok!
Annyi csak igazából, hogy ha fixen mész napi 200km-t alsóhangon, akkor talán a dízel jobb választás lehet számodra. De csak is a régebbi TDI-k, JTD-k illetve sima SDI-k alkalmasak erre. Ha már a JTD-t említettem, akkor azt például csak ajánlani tudom Neked.
Én futárkodtam Fiat Pandákkal, napi fix 200-400km közötti távokat mentünk. Bár általában a fix 300 megvolt mindenképp. Ritka volt, hogy ha nem.
Ezekben 1.3 JTD motor van. Ugyan akkor teljesítménnyel, mint egy régebbi 1.3 swift. Azaz 50kw és 69 lóerő. Ezekből volt egészen 2003-tól 2011-ig azt hiszem. Már 500-tól lehet ilyeneket is kapni, egész szép és jó állapotban. Viszont!!! NE 2 személyes TGK-t vegyél, ami teherre és 2 személyre van vizsgáztatva. Azok céges autók, és szét vannak hajtva. Van pár megkímélt darab, de semmiképp se olyat vegyél. Tapasztalat! Már csak ha a pizzásból indulunk ki! Én hiába vigyáztam az autókra, ha nem voltam 2 napig, már nem olyan volt a kocsi, mint kellett volna.
Egyébként erre is csak annyit tudok mondani, hogy vannak jól felszereltek, és egyébként tökéletes szaladgálós autónak is. Világítása nagyon jó, futóműve nagyon jó, fűtése/klímája nagyon jó. A gyári hangrendszer is nagyon szépen szól benne, tehát kellemes hangzást biztosít. A féke is nagyon jó gyárilag, tehát kis kocsiról beszélünk végülis. Légzsákos, city szervóval is stb stb.
És ezek a motorok simán MILLIÓ kilométer fölött elmennek, és bírják a gyűrődést, méghozzá nagyon jól. Szintén tapasztalat! :D Amikkel mi jártunk, azokban már bőven 1 millió fölött volt a megtett km. Ezek ugye 400.000km-nél fordulnak át.
A motor viszont csak ebbe a kasztniba megy el ennyit. A Puntoba, Grande Puntoba is ugyan ez van, viszont ebben bírja csak igazán sokáig.
Esetleg újabb autók esetében tudom javasolni még a Renault Cliot is. Például a 2010-12-es évjárattól, az 1.5 DCi motorral. Abból viszont csak 2 személyes tgk-t tudsz venni ennyi pénzből, viszont a múltkor nézegettem Őket, és egész szép darab vannak, tehát nem leharcolt példányok.
Azokat is tudom még ajánlani.
Vagy régebbi benzinesek például: Swift, Clio, 206, 207, Corsa C, Punto, Lupo, Arosa és az ehhez hasonló kis kocsik, kicsi ám de viszont kiváló menetteljesítménnyel.
köszönöm a válaszokat! 1 milliót tényleg felesleges kiadni autóra ilyen felhasználásra, ez igaz.
Megnéztem azokat az autókat amiket írtatok. Sok tetszik.
Viszont most ismertségi körben van egy eladó Citroen C2 1.4 HDI.
Erről esetleg vélemény?
Régóta ismerősnél van az autó. És elmondása alapján is egy megbízható, olcsón fenntartható, nagyon keveset fogyasztó autó.
városba ellehet vele érni az 5 liter alatti fogyasztást is.
Kicsit viszont félek a dizeltől. De utánnaolvasva, ezek a HDI motorok elvileg ha megkapják a minimumot akkor 500ezer kilómétert simán elmennek.
Vélemény róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!