Autókereskedéstől lízingre?
Lízing és hitel esetén is többet fizetsz, mint az autó listaára (használt esetén, hirdetett ára).
A különbség, hogy lízingnél az autó tulajdonjoga végig a lízingelő cégnél marad és a szerződés lejártakor sem kerül a nevedre. Ilyenkor van lehetőséged maradványértéken megvásárolni, de ez függ a lízing konstrukciótól is. Jól el kell olvasni a szerződést, mert pl. van olyan lízing is, ahol mindenféle szervizelés a lízingelő cég felelőssége.
Egyébként ha valakit érdekel, én toltam ki már lízingre autót (#2 voltam), ha felívelőben vannak a pénzügyi dolgaid akkor teljesen megérheti belevágni.
De természetesen többet fogsz fizetni a végén, leginkább azért, mert addigra kevesebbet ér az ugyanannyi pénz (infláció), illetve ugye a bank is keres a dolgon (bár ez a kisebb tényező).
Szóval úgymond reálértéken számolva közel sem fizetsz annyival többet, mint amennyivel maga a forintban mért összeg növekszik a végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!