Miért szidja az a "prémium" autót aki még soha nem is ült ilyenben?
Én például nem szidom őket, csak nem látom értelmét. Ha lenne 80K euróm, akkor vennék 40K-ért egy Mazda 6-ost, a maradékból pedig egy házat. Lehet fújongani, hogy "jaaaaj, az csak egy Mazdaaaa, nem Merci, blööö", de ugyanúgy kényelmes, ugyanúgy halk, ugyanúgy megy, ha nyomom neki, mi kell ennél több? Nem mellesleg hála annak, hogy az nem annyira luxus, érzem az utat a kerekei alatt, ami csak jó, nem felejtem el, hogy vezetek és jó érzés érezni az autót. Ha valakinek a Merci tetszik, hát vegye, szíve joga. Én szerintem csak nem éri meg. Mazda 6 vagy Skoda Octavia sokkal jobban megéri, mert ugyanúgy kiváló minőségű autók, olcsóbban.
És még egyszer: nem vagyok én a Merci ellen, csupán azt mondom, hogy felesleges. Jó autók? Persze! Megéri szemben egy Mazda 6-tal, Skoda Octavia/Superb-vel? Nem. Ergó nekem ha lenne 1 millió euróm, akkor is Mazda 6-ot vennék és házat abból a pénzből, amiből te veszel egy Mercedest.
#12 Ja amúgy egyáltalán nem szidod a kommersz autókat, csak éppen a kérdés 7 soros leírásából 4-ben azt taglalod, hogy unokatesód kommersz autója mennyivel sz*rabb a te istenkirály Mercedesednél.
Eddig viszont egyetlen egy dolgot nem hallottunk tőled, ami azt igazolná, hogy jó autó a Mercedes. Csak azt tudod hajtogatni, hogy ha költesz rá akkor hibátlan, meg hogy kényelmes. Tudod mire igaz még ugyanez? Bármelyik ócska franciára. A franciákat személy szerint utálom, megvetem, hulladék az összes, de azt elismerem, hogy mocskosul kényelmesek, ha oda van rá figyelve és törődnek vele akkor műszakilag sem rossz, viszont tudom azt, hogy ha kicsit hanyagolva van, akkor a gatyája rámegy az embernek. Te ugyanezt írtad a prémium autókról. Következtetés: ami szerinted a prémium autók erőssége, ugyanazt megkapod egy franciától is és az nem 10 millióba fog kerülni, hanem 3-ba.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kényelem nagyon szubjektív. Nekem F Astrám van, de hosszú táv után is úgy szállok ki belőle, mint te a Mercedesből. Soha nem álltam még meg kényelmetlenség miatt. És ez egy 300 ezer forintos alap felszereltségű 30 éves autó.
Na, ennyit a prémium autókról. Elismerem, hogy nyújtanak bizonyos dolgokat, viszont az egyetlen dolog, amit nyújtanak és olcsóbb autóktól nem kapod ugyanazt, az a menőzési jog. Semmi másban nem jobbak, mint abban, hogy mehetsz vele a putritelepre rajoskodni, míg mondjuk egy Renaultval, vagy Opellel nem.
#11: Ez a "ha lenne 80K Euróm". Ne haragudj, de teljesen irreleváns. Ugyan is nem az vesz 80 ezer eurós autót, akinek 82 ezer euró az összvagyona és nincs még háza. TE vennél Mazdát, meg házat. Ez nem arra válasz, hogy milyen autót vennél 80K euróért. Hanem hogyan költenél el 80K eurót. Teljesen más. És olyan sokan nem bírják ezt felfogni.
És csak fújjátok ezt állandóan, hogy ennyi pénzből házat meg lakást meg 10 év nyaralást tökömtudja mit lehetne venni. Az vesz ilyen autókat, aki ennyiért AUTÓT vesz. Nem házat. AUTÓT. Érted?
És mindig megmagyarázzátok, hogy egy prémiumautó árát mennyivel ésszerűbben el lehetne költeni a saját anyagi helyzetetekben :D. Csakhogy aki a célközönség, az annyi pénzt nem házra akar költeni, hanem autóra.
Gondold el, van egy tök pöpec házad ami került 250 millióba. Keresel havi 4 millió Forintot. Kész vagy az életben, marha highlife van. Megkoronáznád egy új 5-ös BMW-vel. Bemész a BMW szalonba. Majd azt mondják hogy, hááát uram... A maga helyében ebből a 35 millióból inkább vennék egy Mazdát 8 millióért, a maradékból meg vennék egy házat. Na igen. Mennyivel előrébb lennél vele...
Amúgy igen. Fáj, nem fáj, sokan irigységből szidják a prémiumokat. Nincs rá pénzük, ezért megmagyarázzák, hogy nem is baj hogy nicns annyi pénzük, úgyis egy szar. Úgyis csak elromlik. Úgyis drága fenntartani. (Megint az történik ami a 11-esnél, saját anyagi helyzetüket hozzá társítják egy véleményhez).
Eleve ezek az autók nem a magyar fizetésekhez vannak belőve. Másodszor egy 35 milliós autót ne azért fikázzuk, mert az egyszerű ember nem tudja megfizetni.
Vannak ésszerű negatívumok. De a "sokba kerül", meg a "drága fenntartani", meg a "sokat fogyaszt" az senkit nem érdekel ebben a szegmensben. Legalábbis nem annyira...
Aki meg azt nyomja hogy az Audi/BMW/Merci az nem prémium kategória. Akkor neked mi az? Csak a Bentley meg a Rolls Royce gondolom.
Nyilván egy Audi A2 az nem az űbercsúcs luxus. Vagy egy 1-es BMW. De ne is ezekből induljunk ki.
Aki szerint egy E osztály / A6 / 5-ös és ettől felfele nem prémium kategória, az hülye.
Akkor mi a prémium? A Mazda? :D
#17 Bár én ilyet nem mondtam, de a te saját kérdésedet felhasználva igenis mondhatjuk azt, hogy ezek nem luxusautók. Azt kérdezted, hogy ha azok nem, akkor a Mazda? Nyilván nem, a kérdés jogos. Na de menjünk el a túloldalra: ha a BMW/Mercedes/Audi jelenti a luxust, akkor mi a Rolls Royce és a Bentley?
Na látod. Ez egy szubjektív kérdés, mert mindenkinek a jelenlegi autója a normál kiindulópont és ami annál észrevehetően jobb, arra már rá mondja az ember, hogy luxus. Számomra például egy Peugeot 508 (manapság vezettem egyet, ezért hozom ezt példának) már luxus a mostanihoz képest, de ha objektíven állunk hozzá, akkor szerintem egyet fogunk érteni abban, hogy a Peugeot 508 nem egy luxus autó.
Szóval nem, a BMW/Mercedes/Audi trió nem luxus. A Bentley és a Rolls Royce a luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!