Mit lehet kezdeni az ilyen nem normális autósokkal?
* ha tudja, hogy tud róla a rendősrség, azaz a hatóság látókörébe került.
A következő ilyen megnyilvánulásért már rosszabb büntetést kaphat.
Én akkoris ajánlom, hogy a fiad zavard le box edzésre. Legalább próbálja ki. Tuti biztos vagyok benne, hogy meg fog neki tetszeni és önbizalmat is adni fog neki. Egyébként nem valószínű, hogy valakinek autóban van valami fegyvere, azért ez mégsem olyan utcai támadás, ahol a támadód felkészülten jön neked, érted.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy én agresszív vagyok, alapból soha az életben nem indítottam konfliktust és soha nem balhéztam, még akkor se, mikor lett volna okom. És amikor bunyó lehetett volna, akkor is szóban intéztem el. El lehet. Csak azért mondtam a fizikális részét, mert odáig is elfajulhat és ha elfajul, akkor jó, ha tudod, hogy hova kell ütni.
Egyébként ha hiszed, ha nem, ha jó bunyós vagy, akkor pont, hogy kisebb eséllyel kerülsz bunyóba, hiszen megvan a magabiztosságod, a kiállásod, mert tudod jól, hogy mégha odáig is fajul, leütöd. És ezt megérzik az emberek, ha a fiad helyében én lettem volna, akkor csak szavakkal elküldtem volna úgy, hogy most ő sírba a sarokban otthon, ha pedig kiszáll és játssza az erőset, akkor meg azért sírna most, mert fájna mindene. De ez utóbbira lenne a kisebb esély.
Úgyhogy mindenképpen ajánlom a fiadnak a boxot. Nem tesz az erőszakossá, csupán az erőszakos helyzeteket tudod majd általa kezelni mind mentálisan, mind fizikálisan.
Két dolgot tudok erre mondani.
Egyrészt nem voltunk ott, de ilyen szinten nem állnak bele senkibe csak úgy, szórakozásból, a csemete is sumákolhat. Másrészt, aki idáig alacsonyodik, azzal nem tudsz mit kezdeni. Ott kell hagyni és kész. Nyilván bosszantó, meg kellemetlen az ilyen, de el kell engedni a történteket. Max tanulni belőle (mármint a közlekedést)
#8: ez a szintű konfliktuskerülés semmi jóra nem vezet. Konfliktusokat kezelni kell, nem kerülni.
Beszélj a fiaddal, világosítsad fel, hogy igen, a forgalomban előfordul a konfliktus. A fém ketrecben sokak sérthetetlennek érzik magukat és ennek megfelelően viselkednek. Nem a közlekedésre figyelnek és ha valami váratlan történik, nem tudják megfelelően kezelni.
Egyébként: ültessed impozánsabb autóba a fiad, akkor kisebb lesz ennek az esélye.
Az ilyeneket észre se szabad venni. Velem is volt már ilyen nem egyszer, úgy csináltam mintha meg se hallottam volna.
Ha netán mégegyszer lenne hasonló, pár kedves szót vissza lehet neki szólni már csak azért is hogy nehogy azt higyje, hogy csak ő az okos a világon
+tipp: fedélzeti kamera, ami vesz hangot is. Azzal meg ilyen esetbe menni a rendőrségre.
Nem kell velük kezdeni semmit, csak üvöltöznek, menni kell tovább.
Ha te is beleállsz balhézni, abból már lesz is valami.
Fedélzeti kamerát már rendeltünk!
A szájkarate azért sem lett volna megoldás, mert pont úgy állt meg az úr,hogy nem fért el a kocsink az ő kocsija és a parkoló autó mellett, ami mögé húzódott a fiam. Nem volt “egérút”..:/
Kamera a kocsiba - nagyon helyes, ha megrendelted.
Ha nem megy a kamera a kocsiban, és úgyis meg kellett állni, akkor elő a mobilt, és be a kamerát, meg hozzátenni, hogy megy a feljelentés a szabálytalanságért meg a garázdaságért.
Nekem például egy közepes ládabontó vas van a kocsiban bekészítve, szerencsére eddig még nem kellett elővennem, mert kinyomtam az ilyen helyzeteket már csírájában a megfelelő fellépésből. Na persze az ilyen gciputtonyoknak is van annyi esze, hogy nem belém szoktak kötni, hanem az ilyen kis ártatlan gyerekekbe, mint a fiad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!